Contraceptivele hormonale reprezinta la momentul actual cea mai folosita metoda de contraceptie in randul femeilor. Femeile prefera pilulele contraceptive pentru ca reprezinta cea mai comoda metoda de a evita posibile sarcini nedorite. Insa noi venim cu o intrebare: Cunoasteti efectele adverse ale pastilelor pe care le luati?

Efectele secundare ale anticonceptionalelor hormonale combinate pot fi de cele mai multe ori daunatoare.Acestea  prezinta multiple efecte metabolice si  cresc cantitatea unor hormoni in plasma.Anticonceptionalele cresc factorii de coagulare in sange, ceea ce duce la cresterea riscului de cheaguri de sange (trombusuri) si tromboflebita. Mare atentie, femeile fumatoare nu au voie astfel de anticonceptionale.

Contraceptivele hormonale cresc riscul de depresieHormonii sexuali continuti in anticonceptionale hormonale cresc riscul de depresie prin influentarea echilibrului general al corpului.

Anticonceptionalele duc la tensiune arteriala mare

Contraceptivele hormonale produc cresterea tensiunii arteriale pana la stadiul de hipertensiune atat prin efecte directe, cat si prin efecte indirect referitoare la cresterea colesterolului si trigliceridelor – aceste lipide reprezentand factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Efecte adverse la nivelul sanilor

Anticonceptionalele, avand hormoni sexuali de sinteza, ataca si sanul, ceea ce duce la anomalii in sanatatea sanilor, dureri de san (mastalgie), senzatie de tensiune in sani, umflarea sanilor.

Acneea poate fi provocata de anticonceptionale

Anticonceptionalele estroprogestative pot conduce si la acnee, o situatie destul de neplacuta.

Anticonceptionalele ingrasa?

Contraceptivele estroprogestative pot conduce la crestere ponderala atat prin predispozitia spre edeme (tesuturile retin apa), cat si prin mecanisme hormonale.

Contraceptivele pot duce la candidoza

Un alt efect secundar negativ relatat este reprezentat de candidoza, in special candidoza orala la femeile care folosesc ca metoda de contraceptie contraceptivele hormonale.

Deci dragele noastre cititoare,aveti grija! :)

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.