HomeSanatateDrojdia de bere – masti si beneficii

Drojdia de bere – masti si beneficii

Drojdia de bere, este un adevarat beneficiu pentru intreaga familie. Fiind bogata in multiple vitamine si minerale, aceasta este recomandata in diete de slabire si tratamente cosmetice.

drojdie Drojdia de bere   masti si beneficiiStudiile arata ca 100 de grame de drojdie de bere contine de zece ori mai multa vitamina B1, decat painea integrala, de doua ori mai multa cantitate de vitamina B2 decat cea continuta de ficat, de zece pana la douazeci de ori mai multa vitamina PP, de zece ori mai multa vitamina B6 decat carnea, de cinci pana la zece ori mai mult acid pantotenic decat cerealele si de douazeci de ori mai mult acid folic decat taratea de grau.

Drojdia de bere are multiple beneficii, fiind recomandata in cazul multor afectiuni precum avitaminoze simple sau complexe ale grupului B, in afectiuni neurologice si neuromusculare precum si in manifestarile nervoase ale alcolismului. Datorita rolului sau hepatoprotector este recomandata si in starile precirotice.

Cercetarile stiintifice au demonstrat ca drojdia de bere este indicata in afectiunile intestinale si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice.

S-a constatat stiintific ca drojdia de bere, consumata cu regularitate, poate regla nivelul colesterolului din sange, aducand tensiunea la valori normale si favorizand functia miocardica. Testele comparative efectuate au scos la iveala ca persoanele, cu boli cardiace, care consuma sistematic acest supliment alimentar, au cu 30% mai putine manifestari cardiace decat persoanele suferinde, care nu il consuma.

Drojdia de bere este foarte bogata in vitamine precum:
B1, foarte eficace in tratarea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii
B2, benefica in combaterea eczemelor, a imbatranirii pielii
B3, ce ajuta la echilibrarea sistemului nervos
B5, stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii
B7, ce neutralizeaza nivelul colesterolului din sange, fiind indicata si in obezitate; previne caderea parului.
B8, utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor
B9, are efect antianemic si ajuta la mentinerea echilibrului hormonal
B12, ce actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare si ameliorand cefaleele; contribuie la ecilibrul hormonal.
B15, amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu de minune impotruva imbatranirii , ajuta la dezintoxicarea ficatului.
K, intervine in procesul de coagulare a sangelui si la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de fixare a calciului.
E, mareste rezistenta oraganismului la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme ( organe de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos), in procesul cresterii si in procesul de coagulare.

Datorita aportului sau de vitamine si minerale , drojdia de bere poate fi folosita cu success ca supliment alimentar pentru intreaga familie.
Doza zilnica, recomandata pentru adulti este de 3 lingurite, administrate pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara. Si pentru copii este foarte importanta administrarea de drojdie de bere, deoarece stimuleaza procesele de crestere pentru o dezvoltare psihica si armonioasa. Doza pentru copii de 4 si 8 ani este o treime din cea pentru adulti iar pentru copii intre 8 si 14 ani este de jumatate din doza pentru adulti.

Sfaturi practice si utile:

Drojdia de bere este foarte buna pentru intarirea sistemului imunitar. Astfel, se pune intr-o ceasca drojdie de bere cat o nuca si se toarna pe deasupra o cantitate egala de miere de albine. Se lasa 10 minunte, dupa care se amesteca foarte bine. Se consuma dimineata si seara inainte de masa, timp de 4 zile pe luna.

Pentru tratarea anemiei va propunem urmatoarea reteta:
Se adauga intr-un vas de sticla urmatoarele: jumatate litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca lapte praf degresat, o lingura de miere de albine.

Se amesteca toate ingredientele pana se dizolva complet. Se mai adauga inca jumatate de litru de lapte. Se bea o cana intre mese si una seara la culcare. Cantitatea este suficienta pentru doua zile. Tratamentul se face 10 zile cu pauze de cate 10 zile.

Drojdia de bere este foarte eficienta in procesul de slabire, datorita continutului sau bogat in vitamin B. Se dizolva 2-3 lingurite de drojdie de bere uscata in apa, si nu in sucuri de fructe, deoarece acestea pot provoca balonare. Se va slabi fara efort si fara ca organismal sa sufere. Si veti deveni mai frumoase!

Astfel elemente precum inositolul acidul folic si cholina ce fac parte din grupul vitaminelor B sunt absolut necesare in intretinerea unui par frumos si sanatos.

Drojdia de bere poate fi folosita si extern, ca ingredient pentru prepararea mastilor si cremelor de fata. Acestea sa lasa sa actioneze timp de 30 de minute, indiferent de ingredientele pe care le contine. Acestea se folosesc o data pe saptamana.

Masti pentru tenul gras si acneic:

Se amesteca un albus batut spuma, cu sucul de la o rosie si 10 grame drojdie de bere.
Se amesteca 2 lingurite drojdie de bere, cu 2 lingurite ulei de masline si doua linguri miere de albine lichida.
Se amesteca 2 linguri zeama de lamaie plus o lingurita de drojdie de bere plus 5 g talc.
Se ameteca 25 g de drojdie de bere proaspata cu o lingura de glicerina si cu caolin pana se formeaza o pasta omogena.
1 lingura drojdie de bere se amesteca cu 1 lingura ceai de musetel si 10 picaturi de vitamin F.

Masca hidrantanta pentru ten normal:
Se amesteca o lingura de drojdie de bere cu o lingurita miere de albine si o jumatate de lingurita zeama de lamiae.
O lingura drojdie de bere se amesteca cu lapte caldut pana devine de consitenta unei samantani mai groase.. Peste ea se aplica tampoane de vata inmuiate in ceai de albastrele sau de musetel.

Masca pentru ten uscat
Se amesteca o lingura drojdie de bere cu o lingurita de miere de albine.

Masca pentru ten patat
Se amesteca o lingurita drojdie de bere cu 2 lingurite de apa oxigenata.

Masca pentru ten cu pistrui
Se amesteca 3 linguri de zeama de lamaie cu 2 lingurite drojdie de bere si 20 g tarate de grau.

Crema zilnica antirid

O lingurita de drojdie de bere se dizolva in suc de catina. Dupa aceea se omogenizeaza se lasa compozitia la rece timp de o jumatate de ora. Se aplica pe fata si pe gat si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se clateste cu apa calduta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read