HomeSanatateDieta & FitnessDieta Raw Vegan: la limita dintre o dieta sanatoasa si un dezechilibru...

Dieta Raw Vegan: la limita dintre o dieta sanatoasa si un dezechilibru alimentar

raw

Dieta raw vegan incepe sa aiba tot mai multi adepti, ca urmare a promovarii intense a acesteia. Iar beneficiile sunt clare: un corp mai sanatos, o piele mai curata si luminoasa, par mai lung si mai puternic, unghii mai rezistente. In ciuda acestor beneficii, medicii avertizeaza ca daca aceasta dieta nu este tinuta in mod corect, in organism pot sa apara carente si dezechilibre care pot provoca adevarate probleme de sanatate.

Lipsa unor alimente bogate in proteine, spre exemplu, reprezinta un real pericol in cazul adeptilor raw vegan. De asemenea, lipsa grasimilor poate conduce la aparitia unor boli sau a unor deficiente care se pot concretiza in afectiuni grave.

Beneficii ale dietei raw vegan:

– puternic vitaminizanta, ideala in cazul persoanelor care au un deficit de vitamine si un sistem imunitar slabit. Dieta raw-vegan se recomanda persoanelor care isi doresc sa ofere corpului un surplus de vitamine, fara sa recurga la pilulele din farmacii.
– dieta raw vegan stimuleaza eliminarea toxinelor din organism, de la nivelul colonului, rinichilor si ficatului.
– dieta raw vegan grabeste procesul de slabire intr-un mod natural, in primul rand prin eliminarea toxinelor si a retentiei de apa.
– dieta raw vegan imbunatateste procesul de digestie si amelioreaza tranzitul intestinal.
– curata si lumineaza pielea, trateaza cu succes acneea si ajuta la regenerarea parului si a unghiilor.

Riscurile dietei raw vegan

– consumul excesiv de fibre poate provoca iritatii la nivelul colonului
– dieta raw vegan poate conduce la scaderea masei musculare (proces datorat lipsei de proteine), dar si a masei osoase. Mai departe, acest lucru poate grabi aparitia osteoporozei.
– dieta raw vegan ar putea provoca aparitia unei deficiente de zinc, fier si calciu
– dieta raw vegan poate conduce la aparitia anemiei daca nu este urmata in mod corect si echilibrat
– pe termen lung, proteinele de origine vegetala (soia, quinoa, lintea, orezul, fructele oleaginoase) nu reusesc sa suplineasca proteinele de origine animala, lucru care poate provoca aparitia unor dezechilibre si a unor afectiuni greu de tratat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read