dieta-main1Majoritatea dietelor se învârt, printre altele, în jurul noţiunii “mai puţine calorii, implicit şi o cantitate mai mică”.

Touşi, există numeroşi dieteticienii care îţi recomandă anumite alimente şi băuturi din belşug, fără riscul de a lua în greutate, ba chiar ajutându-te, în mod paradoxal, să slăbeşti. Bineînţeles, dintre acestea nu face parte ciocolata…

Pui, fasole, peşte

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie, femeile care au consumat alimente precum pui, fasole, peşte au pierdut mai multă greutate, mai ales în zona abdominală decât cele care au consumat acelaşi număr de calorii dintr-o dietă bogată în carbohidraţi.

Practic, corpul tău ldepunde mai mult efort pentru a digera proteine decât carbohidraţi sau grăsimi, iar pentru că e nevoie de mai mult timp, simţi starea de saţietat pentru mai mult timp.  Apoi, consumul de proteine influenţează stomacul să producă o cantitate mai mică de ghrelin, un hormon care stimulează pofta de mâncare.

Ouă

A începe ziua cu un mic dejun din care nu lipsesc ouăle înseamnă categoric a sprijini procesul de slăbit. Investigatorii nu au reuşit să explice concret de ce are loc un astfel de fenomen, dar este adevărat că persoanele care mănâncă ouă în loc de chifle dimineaţa, vor consuma mai puţine calorii pe parcursul următoarelor 24 de ore.

Majoritatea mănâncă 60% din proteinele zilnice după ora 18.00, a declarat Donald K. Layman, profesor de nutriţie la Universitatea Illinois. Dar trebuie să le consumi mult mai devreme, ca să nu mai simţi nevoia de ele la sfârşitul zilei. El recomandă să mănânci circa 30 de grame de proteine la micul dejun, momentul perfect pentru consumul de ouă.

Ulei de avocado

Punem furculiţa jos când trăim sentimentul plăcut de saţietate, iar grăsimile contribuie la apariţia acestui sentiment – în acest caz uleiul de avocado este perfect pentru că te ajută să pierdeţi în greutate în timp ce te simţi plin.

Grăsimile determină eliberarea în intestin a unor hormoni care transmit creierului tău că ai mâncat suficient şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge, dar ele ar trebui să fie nesaturate (ulei de avoado, ulei de măscline, nuci, peşte gras) ca să nu echivaleze cu depunderea unor kilograme nedorite.

Grapefruit şi mere

Pentru că aceste două fructe conţin în mare parte apă şi fibre, ceea ce înseamnă că sunt hrănitoare, fără să adauge organismului o mulţime de calorii. Mai mult, se speculează că grapefruit-ul are anumite proprietăţi chimice  care ajută la pierderea în greutate.

Oamenii care consumă un măr decojit înainte de masă, consumă cu aproape 100 de calorii mai puţin în timpul mesei, au demonstrat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Laval din Quebec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.