HomeFrumuseteIngrijire corporalaCum să ascunzi rapid coşurile de pe faţă

Cum să ascunzi rapid coşurile de pe faţă

cos_01Tocmai când te pregăteşti de un eveniment important la care trebuie să arăţi bine, te trezeşti cu un coş uriaş şi roşu într-o parte foarte vizibilă a feţei. Iată cum îl ascunzi. Un concealer şi un fond de ten nu ajung atunci când problema e foarte gravă. Să vedem ce poţi face înainte de le aplica pe acestea.

Nu atinge coşul!

În primul rând, nu stoarce coşul! Dacă îl atingi prea mult sau îl storci nu faci decât să măreşti inflamaţia, deci locul va fi mai roşu, mai umflat şi mai vizibil, cel puţin pentru câteva ore bune. După ce trece evenimentul pentru care te pregăteşti, vei putea “să-ţi faci de cap”, dar până atunci, abţine-te.

Gheaţa scade inflamaţia

Pentru a reduce roşeata şi umflătura cel mai bun aliat este gheaţa. Pune un cub de gheaţă într-un şerveţel şi ţine-l apăsat pe coş atât cât suporţi – ideal ar fi să suporţi măcar un minut. Apoi îndepărtează-l pentru 30 de secunde şi aplică-l de încă două ori.

Temperatura scăzută duce la constricţia vaselor de sânge din jurul coşului, ceea ce reduce inflamaţia. Drept urmare locul este mai puţin umflat şi dispare roşeaţa, cel puţin parţial.

Picături de ochi pentru un efect de durată

Din păcate, acest efect este doar temporar. Dar ca să-l menţii poţi folosi un alt truc util: picăturile de ochi. Produsele ca Visine, care au efect vasoconstrictor asupra ochiului, reducând roşeaţa, acţionează cam la fel şi când le aplici pe piele.

Înmoaie un beţigaş de urechi în sticluţa cu picături de ochi, apoi ţine-l 15-20 de secunde pe coş. Acest “tratament” împiedică vasele de sânge să se dilate din nou, astfel că zona va rămâne curată mai mult timp.

La final, poţi aplica machiajul, folosind şi un fond de ten cu putere mare de acoperire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read