HomeSanatate6 motive sa incluzi germenii de grau, in alimentatie

6 motive sa incluzi germenii de grau, in alimentatie

Germenii de grau reprezinta cea mai importanta parte a plantei de grau, care ne hraneste activ. Continutul bogat in minerale si vitamine le asigura acestor germeni statutul de nutrienti indispensabili organismului uman. Nefericirea face ca, in timpul procesului de prelucrare a graului, germenele sa fie indepartat.

57229germeni-de-grau-1

In toata lumea, in alimentatie se foloseste, cu precadere, faina de grau si se acorda putina importanta germenelui, hrana vie, care are un continut mult mai ridicat de substante binefacatoare organismului. Doua lingurite de germeni de grau inseamna cam: 1,5 g de grasime, 9 g de carbohidrati, 4 g de proteine, 2g de fibre si zahar, cam 1 g la lingurita.

Va recomandam sa achizitionati:

In plus, germenii de grau merita inclusi in alimentatie, pentru ca sunt bogati in:

1. Vitamina B Cu totii suferim de carente de B-uri, din simplul motiv ca, in urma prelucrarii industriale a alimentelor, se arunca tocmai germenii si cojile de cereale, considerate impuritati, cand, in fapt sunt cele mai bogate in vitamine. In compozitia germenelui de grau se gaseste un complex de vitamine B, care au o importanta majora in prevenirea bolilor cardiovasculare.

2. Vitamina E Aceasta vitamina, de care germenele este plina constituie un antioxidant puternic si protejeaza membranele, celulele cerebrale si moleculele de colesterol. Previne si chiar intrerupe procesul de formare a multor boli, asigura protectia organismului impotriva dioxidului de azot si stimuleaza procesul fertilitatii, respectiv formarea spermatozoizilor, la barbati si buna desfasurare a sarcinii, la femei. Gasim Vitamina E si in multe alte produse naturale, cum ar fi: nucile, galbenusul de ou, alune, avocado, insa cea mai bogata sursa naturala de Vitamina E ramane embrionul de grau.

3. Minerale Germenii de grau contin o varietate de minerale, care ajuta organismul sa se mentina sanatos. Consumand germeni, asiguram corpului o cantitate suficienta de fier, zinc, magneziu, calciu sau seleniu, elemente de baza in mentinerea echilibrului hidric si intarirea sistemului osos.

4. Acizi grasi, Omega 3 Am tot auzit de Omega 3, in asociere cu uleiul de peste, insa acesti acizi sunt prezenti si in uleiul de soia, semintele de in, nuci si, mai ales, in germenii de grau. Omega 3 nu pot fi produsi de organism, dar se obtin din alimente naturale si sunt o necesitate pentru ca imbunatatesc activitatea sistemului cardiovascular si reduc semnificativ riscul de accidente vasculare.

5. Fibre Fibrele alimentare detin multiple roluri protectoare ale sanatatii, iar lipsa lor, din alimentatia cotidiana produce constipatia, ceea ce mareste posibilitatea substantelor cancerigene sa se infiltreze in intestin. Pentru a reduce timpul de tranzit intestinal, pentru stimularea digestiei, pentru detoxifiere, pentru a preveni cancerul de colon si pentru a controla glicemia trebuie sa consumam zilnic, fibre.

6. Fitosteroli Aceste substante se gasesc in semintele plantelor oleaginoase, leguminoase, fructe si in cereale. La nivelul organismului, inhiba absorbtia intestinala a colesterolului si indeplineste rolul de a mentine colesterolul la un nivel scazut.

Cercetarile au aratat ca, daca, in alimentatia noastra zilnica includem 30 g de germeni de grau, vom observa scaderi semnificative ale colesterolului, in doar 2 saptamani. Ca ingredient, germenii de grau pot fi incorporati intr-o sumedenie de retete delicioase, dar nu reprezinta o mancare per se. Cei care prefera astfel de ingrediente naturale, incorporeaza germenii in salate, iaurt, cereale sau ii folosesc in dulciuri, pentru ca adauga un plus de crocant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read