HomeSanatate 5 motive ca sa practici yoga

5 motive ca sa practici yoga

yoga

Yoga, in zilele noastre, devine tot mai populara. Se pare ca fiecare a doua persoana o practica. Echipamentul pentru acest tip de sport este produs de o multime de companii, iar in biblioteci si pe internet gasiti o multime de carti si cursuri video. Medicii, terapeutii, celebritatile, chiar si prietenii o recomanda. Putem sa zicem ca este un lucru „all-in-one”, adica yoga lecuieste diferite boli, sporeste performanta fizica si mentala. Dar ce inseamna mai exact aceasta disciplina antica si cum poate fi utila pentru tine?

Yoga este mai mult o practica filosofica, decat una religioasa si nu este necesara aderenta la o oarecare credinta. Cuvantul „yoga” tradus din sanscrita inseamna integritate, obligatiune, conexiune. Yoga isi are radacinele din India si a devenit foarte populara in Occident, in ultimul deceniu. Aceasta este o practica filosofica indiana care implica trupul si sufletul intr-un singur proces. Pas cu pas ea te ajuta sa confrunti lumea reala si in acelasi timp sa te dezvolti spiritual. Yoga creaza un echilibru intre fericirea egoista a lumii prezente si pace. Deci care sunt motivele pentru a o practica?

1. Viata fara durere

Yoga te va ajuta sa scapi de durerile in partea inferioara a spatelui, care cu varsta incepe sa-ti provoace probleme, chiar si pentru cei ce duc o viata activa si sanatoasa.

2. In loc de antideprisive

Toate emotiile puternice, dar indeosebi traumele psihologice, lasa o oarecare urma pe corpul si in sufletul nostru. Practicata regulata, elibereaza organismul nostru din aceasta temnita a subconstientului.

3. Un IQ de invidiat

Yoga imbunatateste capacitatea mentala. Un experiment, pe o perioada de doi ani, a aratat ca un grup de studenti americani care au practicat meditatia, au avut un coeficient de inteligenta mai mare in comparatie cu un alt grup de studenti.

4. Bucurie

Practica yoga ajuta la combaterea problemelor cardiovasculare, are un efect benefic asupra sistemului imunitar si asupra starii tesutului conjuctiv (oasele noastre, cartilajele, ligamentele si tendoanele). Previne osteoporoza si iti confera un sentiment de vitalitate.

5. Sex sanatos

In general, yoga si bandhas (lacate de energie), imbunatatesc circulatia in glandele sexuale la barbati si femei. Stimuleaza pelvisul, care la randul sau are un impact pozitiv asupra ambelor sexe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read