Tiramisu

 

426009_desert_pirozhnoe_tiramisu_krem_myata_1680x1050_(www.GdeFon.ru)

Ingrediente:

6 gălbenușuri de ou, 3 linguri de zahăr, 450 g  mascarpone, 1 ½ cești de  espresso tare, 2 linguri rom  negru, 24 pișcoturi, praf de cacao pentru  presărat, ½  ceașcă mare de ciocolată rasă (ciocolată amăruie)  pentru  ornat.

Preparare:

  1. Într-un castron mare se bat gălbenușurile de ou și zahărul până la omogenizare. Se adaugă mascarpone și se amestecă mai departe. Se adaugă 1 lingură de espresso și se amestecă până se onține o compoziție omogenă.
  2. Într-o farfurie întinsă se amestecă espresso-ul rămas împreună cu romul. Fiecare pișcot se înmoaie 5 secunde în compoziție. Nu se lasă prea mult la înmuiat pentru a nu se descompune pișcoturile.
  3. Pișcoturile înmuiate se așează pe fundul unei forme, colțurile se pot acoperi cu bucăți de pișcot.
  4. Jumătatea din compoziția de mascarpone se distribuie peste pișcoturi. Deasupra se pune un nou strat de pișcoturi înmuiate iar peste pișcoturi, cealaltă jumătate din compoziția de mascarpone.
  5. Tiramisu se acoperă cu o folie transparentă și se lasă la răcit în frigider cel puțin 2 ore.
  6. Presărați cacao și ciocolata rasă înainte de servire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read