Ingrediente:
6 gălbenușuri de ou, 3 linguri de zahăr, 450 g mascarpone, 1 ½ cești de espresso tare, 2 linguri rom negru, 24 pișcoturi, praf de cacao pentru presărat, ½ ceașcă mare de ciocolată rasă (ciocolată amăruie) pentru ornat.
Preparare:
- Într-un castron mare se bat gălbenușurile de ou și zahărul până la omogenizare. Se adaugă mascarpone și se amestecă mai departe. Se adaugă 1 lingură de espresso și se amestecă până se onține o compoziție omogenă.
- Într-o farfurie întinsă se amestecă espresso-ul rămas împreună cu romul. Fiecare pișcot se înmoaie 5 secunde în compoziție. Nu se lasă prea mult la înmuiat pentru a nu se descompune pișcoturile.
- Pișcoturile înmuiate se așează pe fundul unei forme, colțurile se pot acoperi cu bucăți de pișcot.
- Jumătatea din compoziția de mascarpone se distribuie peste pișcoturi. Deasupra se pune un nou strat de pișcoturi înmuiate iar peste pișcoturi, cealaltă jumătate din compoziția de mascarpone.
- Tiramisu se acoperă cu o folie transparentă și se lasă la răcit în frigider cel puțin 2 ore.
- Presărați cacao și ciocolata rasă înainte de servire.