slide_213559_770836_large_33662400

Uneori eşti tentat să depozitezi în frigider toate alimentele, însă specialiștii spun că unele sunt mult mai sănătoase consumate proaspete. Odată ținute la temperaturi scăzute ele își pierd din proprietăți şi nu mai sunt la fel de gustoase.

Printre fructele şi legumele care sunt cel mai des ținute la frigider, chiar dacă acest lucru nu este indicat, se numără şi bananele, ceapa, cartofii şi roșiile, scrie huffingtonpost.com.

Despre cartofi, specialiștii spun că frigiderul face ca amidonul să se transforme în zahăr. Acest lucru îi face extrem de dulci, mai ales când sunt gătiţi, şi îi pot înnegri prematur. Dacă îi ţineţi într-un loc întunecos, de exemplu în cămară, cartofii pot rezista chiar şi 3 săptămâni.

Ceapa, ca şi roşiile, se înmoaie în frigider. De asemenea, acestea împrăștie aroma şi mirosul şi pe produsele din jur. Dacă nu sunt tăiate acestea se păstrează mai bine într-un loc cald, iar în cazul în care ceapa a fost tăiată ar trebui să o puneţi la frigider împachetată.Încă un lucru: nu depozitaţi niciodată ceapa şi cartofii împreună.

Cât despre roşii, salata va fi mult mai bogată în vitamine dacă nu ții roșiile în frigider și le mănânci imediat ce le-ai cules sau cumpărat. Ele au antioxidanți, vitamina A, C si K. Cu cât sunt mai roșii, cu atât vor fi mai bogate în licopen. Roşiile trebuie depozitate la temperatura camerei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.