Muschi de porc in sos de vin rosu
Ingrediente
1200 g muschi de porc
piper dupa gust
7 g sare
1 ceapa (cca 150 g)
Pentru sosul de vin rosu:
5 linguri ulei de masline
350 ml vin de Porto
2 linguri miere
1 ramuri carozmari
4 catei de usturoi
1½ lingura amidon din porumb
5 g sare
piper dupa gust
Se mai adauga:
50 g prune
50 g caise uscate
500 g bacon afumat crud
Mod de preparare
1. Frecati muschiul de porc cu sare si piper.
2. Amestecati toate ingredientele pentru sosul de vin si turnati amestecul peste muschi. Marinati muschiul timp de 2 ore.
3. Taiati ceapa rondele, iar prunele si caisele uscate in jumatati.
4. Inveliti muschiul de porc cu feliile de bacon afumat.
5. Puneti in vasul de gatit rondelele de ceapa, iar muschiul de porc asezati-l deasupra rondelelor de ceapa intr-un singur strat.
6. Preparati fara capac in modul PRAJIRE, timpul de preparare: 30 minute.
7. Intoarceti muschiul de porc, adaugati sosul de vin in care s-a marinat muschiul, prunele si caisele uscate.
8. Preparati cu capacul inchis in modul PRAJIRE inca 40 minute, presiunea: 3.
9. Taiati muschiul felii rotunde, pe care le aranjati pe platouri, stropiti cu sos si serviti la masa.
Pregateste-i iubitei/iubitului tau o cina acasa si bucurati-va de intimimate pe care v-o doriti! :)