HomeRetete CulinareNegrese! Prajiturile mai bune decat sexul!

Negrese! Prajiturile mai bune decat sexul!

Ingrediente

85g de ciocolată neagră, cu 70% cacao, ruptă in bucăți mici
85g de făină
25g de cacao pudră
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
100g de zahăr
50g de zahăr muscovado sau zahăr brun
1/2 linguriță de cafea măcinată
1 linguriță extract de vanilie
2 linguri de lapte bătut
1 ou
100g de maioneză

Mod de preparare

1. Încinge cuptorul la 180°C. Într-o cratiță mică, toarnă apă cât să umpli o treime din ea. Dă apa în clocot, apoi pune cratița deoparte. Pune ciocolata mărunțită într-un bol care să încapă în cratiță, sprijinindu-se pe marginile ei și neatingând apa (bain-marie). Așază-l astfel și lasă ciocolată să se topească încet timp de câteva minute, amestecând din când în când pentru ca topirea să fie uniformă. Scoate bolul din cratiță și lasă-l să se răcească puțin.

2. Între timp, unge cu un strop de ulei o formă pătrată de prăjitură, cu latura de 19cm și adâncime de 5cm. Tapeteaz-o cu hârtie de copt. Amestecă făina, pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu. Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecă ambele tipuri de zahăr în ciocolată răcită, adăugând totodată cafeaua, vanilia și laptele bătut. Toarnă și o lingură de apă caldă. Sparge oul și adaugă-l în compoziție, apoi pune maioneza și continuă să amesteci până obții un amestec cremos și lucios. Folosind o spatulă, încorporează treptat mixul de făină și cacao făcut anterior, fără să amesteci excesiv.

3. Toarnă compoziția în formă și uniformizeaz-o ușor, având grijă mai ales la colțuri. Dă-o la cuptor 30 minute. Dacă introduci o scobitoare în miezul ei, ar trebui să iasă cu doar câteva firimituri umede. În cazul în care coci prăjitura prea mult, riști s-o usuci; în schimb, dacă n-o coci destul, se va turti. Las-o în tavă până este complet rece, apoi dezlipește marginile cu ajutorul unui cuțit cu lamă rotundă. Pune-o pe un tocător, îndepărtează hârtia de copt și tai-o în 12 pătrate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read