Ingrediente:
4 fileuri salau, 1 ceapa, 1 pahar vin alb 50g unt, 10g faina, 1 galbenus ou, 200g smantana, 1 leg. patrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Se ruleaza fileurile, fixandu-le cu scobitori. Se pun la fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si sarea. Se lasa sa fiarba acoperit 10 minute, apoi se scot fileurile si se tin la cald, iar zeama in care au fiert se strecoara. Se incalzeste untul, amestecandu-l pe foc cu
faina, fara ca aceasta sa prinda culoare. Se stinge cu zeama strecurata si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute, amestecand mereu. Se leaga apoi sosul cu galbenusul, se amesteca cu smantana si se toarna peste rulourile tinute la cald. Se serverste pe platou sau pe farfurie si se garniseste cu rosii mici, inabusite in unt. Se scot scobitorile.