HomeRetete CulinareDrob de miel pentru Paste

Drob de miel pentru Paste

Masa pregatita cu prilejul Sarbatorilor Pascale inseamna pe langa oua rosii, frumos si atent incondeiate, pasca sau cozonac si deliciosul drob de miel. Chiar si persoanele carora nu le place carnea de miel aleg sa prepare drob din organe de pui.

drob de miel

Drobul de miel este un aperitiv perfect pentru masa de Paste, deoarece contine verdeturile aromate ale primaverii. De asemenea, este usor de pregatit.

Timp de pregatire: 50-60 de minute
Timp de gatire: 70 de minute
Timp total: aproximativ doua ore
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii

Asadar, daca iubesti drobul de miel iti prezentam o reteta simpla si usor de gatit.

Ingrediente pentru drobul de miel:

– ½ ficat de miel
– 1 rinichi de miel
– 1 plaman de miel
– 2-3 legaturi de ceapa verde
– 2-3 legaturi de usturoi verde
– 1 legatura marar
– 1 legatura patrunjel
– sare, piper, dupa gust
– 8 oua (4 fierte, 4 nepreparate)
– 1 prapure de miel

Mod de preparare a drobului de miel:

Pasul 1: Organele de miel se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Dupa ce s-au fiert bine se lasa la racit. Intre timp se taie ceapa si usturoiul verde. Acestea se pun la calit intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei. Se amesteca incontinuu, pana devin usor aurii. Se taie mararul si patrunjelul marunt.

De asemenea, dupa ce s-au racit organele de miel trebuie sa le tai cubulete sau sa le treci prin masina de tocat carne, in functie de preferinta. Apoi adauga ceapa si usturoiul calit peste organele de miel si amesteca bine. Adauga si mararul, patrunjelul si patru oua batute bine. Condimenteaza cu sare si piper.

Pasul 2: Dupa ce ai terminat de pregatit ingredientele pentru drobul de miel, trebuie sa pregatesti tava in care il vei coace. Asadar, trebuie sa ungi tava cu putin ulei si sa intinzi prapurele de miel. Asigura-te ca mai ramane prapure pentru a-l acoperi la final. Pune jumatate de amestec de carne in tava. Adauga cele patru oua fierte, unul langa altul, fara coji. Apoi, pune restul de amestec de carne si acopera tava cu prapurele de miel, insa ai grija sa nu fie prea mult, deoarece este gras si drobul nu mai iese atat de gustos.

Pasul 3. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si tava cu drob de miel se da la copt. Se lasa timp de 30 de minute, pana cand preparatul prinde o crusta rumena. Apoi se lasa la racit in tava si se taie  felii.

Alege sa prepari drob de miel pentru Paste. Este un aperitiv usor de gatit, dar necesita rabdare.

Pofta buna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read