HomeModa femeiVrei să ai un succes nebun printre bărbaţi? Îmbracă-te în roşu!

Vrei să ai un succes nebun printre bărbaţi? Îmbracă-te în roşu!

Atunci când pui o rochie roşie pe tine ai mai multe şanse de a primi complimente şi de a întoarce capete pe stradă, iar atitudinea ta tinde să devină aceea a unei învingătoare. Explicaţia?

Psihologii de la Universitatea Rochester din New York au încercat să găsească o explicaţie pentru efectul incredibil pe care o culoare o are asupra bărbaţilor atunci când este purtată de o femeie.

Coordonatorul studiului, Adam Pazda, susţine că totul porneşte de la primate. Astfel, un exemplu este femela de cimpanzeu, care atunci când se află în perioada fertilă, datorită nivelului de estrogen extrem de ridicat, faţa le este roşie, fiind semnalul aşteptat de mascul pentru a acţiona.

Aceasta se poate aplica, la un alt nivel, şi în aczul oamenilor, au arătat studiile. Cercetătorii au demonstrat că bărbaţii sunt mai atraşi de femeile care poarta roşu, decât de cele care optează pentru alb, de exemplu. Rezultatele experimentului au fost edificatoare!

Psihologii au arătat unui număr de 25 de bărbaţşi mai multe fotografii în care apare o singură femeie, îmbrăcată de fiecare dată altfel. Întrebaţi dacă femeia este interesantă de o partidă de sex, aceştia au răspuns că ţinuta roşie a femeii le-a transmis că este deschisă avansurilor.

“Optând pentru culoarea roşie, o femeie se poate trezi cu tot felul de avansuri cu tentă sexuală, chiar dacă nu asta le era intenţia”, a ţinut să avertizeze psihologul coordonator al studiului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read