HomeRelatii & SexSemnificatiile unui sarut in vise

Semnificatiile unui sarut in vise

136304985

Sarutul are nenumarate semnificatii pentru noi, in viata de zi cu zi: sarutam pe cineva in semn de multumire, sarutam mana cuiva din respect, ii sarutam pe cei mici la plecare sau pur si simplu ne manifestam afectiunea fata de partenerul de viata. Asadar, sarutul este un element omniprezent in vietile noastre si de aceea nu este nimic anormal ca uneori, in vise, povestile derulate in mintea noastra pe timpul noptii sa contina si inchipuirea unui sarut intre noi si o alta persoana.

Inca din copilarie am avut ocazia sa citim sau sa ne fie spuse povesti despre saruturi magice, care aveau o putere atat de mare incat puteau readuce pe cineva la viata (precum Frumoasa din Padurea Adormita sau Alba ca Zapada) sau reuseau sa transforme ceva urat intr-o adevarata frumusete (Bestia, din “Frumoasa si Bestia” sau broasca transformata in print). Am auzit, de asemenea, atat de multe legende istorice precum cea a Cleopatrei si a lui Marc Antoniu, in care ea se sinucide sarutand un sarpe si dand nastere astfel, zicalei “sarutul mortal”.

Toate aceste povesti au creat in mintea fiecaruia dintre noi  o anumita perceptie despre sarut, care se poate materializa cel mai bine in vise, intrucat aceste perceptii se afla la nivel subconstient. Interesant este faptul ca, atunci cand incercam sa interpretam un astfel de vis, trebuie sa ne amintim cine este persoana pe care o sarutam si cum anume s-a desfasurat sarutul: a fost un sarut rapid pe obrazul mamei sau unul pasional, cu un iubit misterios? Mai mult decat atat, cum interpretam acele vise in care persoana pe care o sarutam cu foc nu era tocmai partenerul de viata?

Pentru a ne lamuri cu privire la toate aceste aspecte, o sa facem o trecere in revista a celor mai posibile scenarii legate de sarut in vise:

Sarutul cu cineva de acelasi sex (in conditiile in care, in viata reala, esti heterosexuala). Un astfel de vis poate indica faptul ca esti nemultumita de o anumita parte a trupului sau a interiorului tau si ca trebuie sa mai lucrezi la acceptarea de sine. Practic, daca ai vise in care saruti o persoana de acelasi sex, e posibil ca la nivel inconstient, sa simti nevoia sa te impaci cu tine insati si ai o uniune cu eul propriu.

Sarutul cu partenerul de viata. Desi la prima vedere poate parea ceva banal, visul fiind initial interpretat doar ca o continuare a rutinei zilnice, de fapt astfel de vise in care in scena de sarut apare tocmai partenerul de viata indica faptul ca s-ar putea sa simti nevoia unei relatii de cuplu mai stranse. Uneori poate fi vorba de un gol pe care il simti vizavi de relatia pe care o ai cu cel de langa tine sau alteori un asemenea sarut in vise este  pur si simplu dovada sentimentelor tale fata de jumatatea ta.

Sarutul cu cineva fata de care nu simti interes sau chiar iti provoaca repulsie. Daca ai astfel de vise, in care primesti un sarut tocmai de la o persoana pe care nu o suporti, este posibil ca acest lucru sa sugereze faptul ca in viata reala te simti ciudat si inconfortabil in anumite contexte in care accepti sa iei parte la anumite situatii cu care nu esti de acord sau tolerezi anumite lucruri sau persoane care nu iti plac si nu stii cum sa pui punct acestor momente.

Sarutul cu cineva fata de care simti o anumita atractie poate indica faptul ca prin intermediul unor vise incerci sa traiesti o fantezie pe care in viata de zi cu zi nu esti capabila sa o pui in aplicare.

Sarutul cu o persoana pe care nu ai vazut-o niciodata in viata reala, dar fata de care in vis simti o atractie extrem de puternica iti poate indica faptul ca in viata ta, la acel moment, exista un gol, o neimplinire, care tine de domeniul afectiv. Fie ca simti nevoia unui partener, fie ca ai o nemultumire fata de propria ta persoana, subconstientul te avertizeaza ca exista undeva un gol pe care numai tu vei sti cum sa il umpli.

Cu totii am visat macar o data in viata ca sarutam o persoana de acelasi sex, un star de cinema sau pe cineva fata de care simtim o puternica atractie in viata reala, insa din diverse motive nu putem sa ii marturisim acest lucru. Exista mii de interpretari atunci cand vise vorba despre sarut in vise, iar cele oferite de noi sunt doar cateva idei dupa care te poti ghida atunci cand incerci sa descoperi ce se ascunde in straturile cele mai profunde ale subconstientului tau pe timpul noptii.

De fiecare data cand iti vei dori sa interpretezi un vis in care ai sarutat pe cineva, construieste-ti o strategie care te va ajuta sa ajungi la o concluzie: analizeaza sentimentele pe care acel sarut ti le-a provocat, gandeste-te la persoana pe care ai sarutat-o si la ce relatie ai cu ea in viata reala (in cazul in care este cineva cunoscut) si, fiind sincera cu tine insati, vei reusi sa iti dai seama ce poate simboliza pentru tine acel sarut din vise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read