Ingrediente
8 cartofi
3 morcovi
4 castraveti murati
400 g parizer de pui
3 oua
15 g sare
5 g piper macinat
Mod de preparare
Se spala bine cartofii si morcovii si se pun la fiert in coaja. Se fierb 2 oua pentru maioneza. Se taie parizerul cubulete. Castravetii murati se scurg de otet si se taie cubulete. Dupa ce au fiert, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie tot cubulete. Se pun toate intr-un bol mai mare, se adauga sarea si piperul macinat si se amesteca. Se prepara maioneza din 2 galbenusuri de oua oua fierte si un galbenus de la un ou crud. Intr-un bol se sfarama bine galbenusurile fierte cu o lingura de lemn, se adauga si galbenusul de la oul crud, se amesteca si cand s-a omogenizat adaugam mustarul, amestecam in continuare si incepem sa punem ulei putin cate putin, amestecand tot timpul in aceeasi directie. Pentru ca maioneza sa iasa deschisa la culoare spre final se freaca cu zeama de lamaie. Se pune maioneza peste compozitia din bol ( avand grija sa mai pastram putin pentru ornat) se amesteca , se pune pe platouri, se orneaza si se serveste rece.
Pofta buna !
1 lamaie
400 ml ulei
1 lingura mustar