HomeRelatii & SexRelatia de prietenie transformata in dragoste

Relatia de prietenie transformata in dragoste

cuplu---

Nu de putine ori se intampla ca doi prieteni sa se indragosteasca si sa devina un cuplu. In acelasi mod, este posibil ca doi fosti parteneri sa ramana amici dupa ce relatia lor s-a incheiat. Daca ai fost pusa si tu in aceasta situatie, inseamna ca iti este cunoscut sentimentul initial de confuzie, care ia nastere in primele momente ale relatiei, indiferent de tipul ei. Afla si tu care sunt explicatiile psihologilor pentru astfel de situatii.

Specialistii in relatiile de cuplu au descoperit ca emotiile care se nasc intre doi parteneri implicati intr-o relatie amoroasa nu difera prea mult de cele existente intre doi prieteni foarte buni. Este vorba despre loialitate si empatie, dar si despre capacitatea de a face compromisuri.

Relatia de prietenie transformata in dragoste

Cand o relatie de prietenie se transforma in dragoste, sentimentele pentru persoana de langa tine se accentueaza, iar senzatiile devin mai puternice. Cu toate acestea, ele au o baza solida, creata poate de-a lungul unor ani de prietenie. Aceste diferente de nuanta sunt sesizabile mai ales in exterior, pentru ca grupul social din care faceti parte va eticheteaza instantaneu: CUPLU.

Nu de putine ori poate ca ai auzit fraza “Intre o fata si un baiat sau intre o femeie si un barbat nu poate exista o simpla prietenie”. Dar cine spune ca prietenia este un sentiment simplu? Din contra, el presupune capacitatea de a-i purta de grija persoanei de langa tine si de a o sprijini. Asadar, se dovedeste inca o data ca relatia de prietenie este la un pas distanta de cea de cuplu.

Daca iti doresti sa ramai prietena cu un barbat, fara a te implica din punct de vedere sentimental, poti incepe prin a evita sa ii cunosti familia. Aceasta nu inseamna ca nu poti face parte din anturajul lui. Odata ce ii cunosti prietenii, ii poti cunoaste si interesele, lucru care te va ajuta sa cladesti relatia de prietenie pe baza unor activitati sociale comune.

Atunci cand vorbim despre relatia de dragoste transformata in prietenie, aceasta este o stare de lucruri care, odata instalata, ii poate face pe fostii parteneri sa apeleze cu incredere unul la celalalt, atunci cand au nevoie de sprijin moral. Acest fapt se bazeaza pe cunoasterea reciproca a personalitatii fiecaruia si pe posibilitatea de a-l intelege pe celalalt, fara a trage concluzii pripite. Subiectivitatea in ceea ce il priveste pe fostul partener va disparea, lasand loc unei obiectivitati combinate cu empatia.

Relatia de dragoste transformata in prietenieDaca ai fost si tu pusa in situatia de a trece de la dragoste la prietenie sau invers, inseamna ca ai capacitatea de a-l sustine pe cel drag tie, indiferent de situatie sau de statutul relatiei voastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read