_ 02 PLAYSTYLE _ma modificati.indd

Ei bine, de data asta nu este vorba de plăcerile oferite de domnişoare lascive care îţi promit un masaj thailandez realizat din vârful degetelor bine lubrifiate, şi nu numai…Azi, masajul se face la lumina zilei, de către terapeuţi cu acte în regulă şi e menit să te ajute în diverse afecţiuni, fie ele şi doar stresul şi încordarea zilnice.

Masajul suedez

Este şi el de sorginte terapeutică şi mai este cunoscut sub denumirea de masaj clasic. Adică ceea ştiu să practice cam toţi maseurii. Este un masaj care se aplică adesea sportivilor, pentru că se face în profunzimea muşchilor, detensionându-i după activitatea fizică intensă. Prin intermediul procedurilor de bază din acest tip de masaj se eliberează toxinele de la nivelul muşchilor, se îmbunătăţeşte circulaţia şi se creşte nivelul oxigenului din sânge. Acest tip poate avea atât efecte relaxante, cât şi energizante.

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare este recomandat tuturor, indiferent de vârstă, sex sau starea de sănaătate şi are, în general, un efect antistres. Acesta se realizează cu mişcări lente şi de intensitate redusă, deci dacă vrei mai mult decât o mângâiere controlată, alege alt tip de masaj. Efectul relaxant este dat şi de meloterapia şi aromoterapia care îl însoţesc de cele mai multe ori. În afară de relaxarea musculară, obţii beneficii asupra sistemului circulator şi imunitar, dar şi asupra elasticităţii pielii.

Masajul chinezesc Shiatsu

Este un fel de presopunctură, în care maseurul îşi foloseşte degetele, palmele şi cotul pentru a apăsa cu o anumită ritmicitate pe unele puncte din corpul tău, eliberând astfel tensiunea acumulată în acetea, având şi efect decontracturant, analgezic şi de echilibrare energetică. Şi asta pentru că filosofia care stă la baza acestui tip de masaj oriental susţine că un chi (energia vitală) dezechilibrat este principala afecţiune a afecţiunilor de orice tip.

Masajul cu pietre fierbinţi

Tot pe ideea de stimulare a anumitor puncte din organism se bazează şi masajul cu pietre fierbinţi. Pentru acesta, terapeutul amplasează pe corpul tău pietre de râu sau vulcanice încălzite până la o temperatură ridicată, dar suportabilă, pe care le lasă pentru o vreme. De asemenea, pietrele mai sunt folosite şi ca instrumente pentru masaj, pe care terapeutul le foloseşte pentru manevrele pe care le are de efectuat. Căldura pietreleor are acţiune relaxantă, întomai ca o saună, însă este mult mai controlată, fără a-ţi afecta organele interne, de exemplu, aşa cum se întâmplă în cadrul saunei. Muşchiul odată relaxat, îi va permite terapeutului să îl lucreze mai uşor şi mai în profunzime. De cele mai multe ori, când în pliantul de prezentare apare acest timp de masaj, fii sigur că nu vei avea contact cu pietrele timp de o oră pentru că de regulă este combinat cu alte tipuri de masaj, cum ar fi cel de relaxare. Mai ales că efectul pietrelor fierbinţi este unul eminamente relaxant, putând chiar să diminueaze anumite dureri cronice.

Reflexoterapia şi presopunctura

Un alt tip de masaj inspirat din tehnicile medicinei tradiţionale asiatice este masarea labelor picioarelor, în speţă a tălpilor, pentru accesarea meridianelor energetice ale întregului organism, care îşi găsesc reflexia în talpă. E bine să ştii, înainte să ajungi la o astfel de terapie, că e departe de a fi relaxantă, putând fi chiar dureroaseă, în funcţie de afecţiunile organelor şi sistemelor tale. Puncte de reflexoterapie se găsesc însă pe tot corpul, ele fiind utilizate în terapia de presopunctură şi de acupunctură. Presopunctura intră în cadrul tipurilor de masaj corporal cu scop terapeutic.

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este mai curând o modalitate terapeutică decât una de relaxare, fiind recomandat pentru detoxifiere. Acesta se efectuează prin presarea ganglionilor limfatici, o manevră deloc plăcută, dacă ne întrebi pe noi, dar extrem de eficientă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.