HomeRelatii & SexLucruri surprinzatoare despre orgasme

Lucruri surprinzatoare despre orgasme

Orgasmele fac parte din viata oricarei femei sau ar trebui sa faca parte din viata acestora. Exista numeroase lucruri surprinzatoare despre orgasm. Iata cateva dintre ele:

Orgasmele te pot usora de durere

Durerile de cap erau pana acum un motiv de a evita contactul sexual. Stiai ca, atunci cand partenerul venea cu o durere de cap acasa, sansele de a avea sex in acea seara erau destul de mici. Studiile arata ca orgasmul poate alunga mai multe tipuri de dureri, printre care si artrita  sau durerile de dupa o operatie chirurgicala. Explicatia ar fi ca se produce o cantitate de oxitocina in timpul orgasmului, iar aceasta faciliteaza relaxarea si gandirea pozitiva. Astfel, durerile de cap ar trebui sa fie un motiv in plus pentru a face sex. Alt studiu a aratat ca si daca te gandeste la sex poti scapa de mici dureri.

Folosirea prezervativului si calitatea orgasmului

Daca esti una din persoanele ce considera prezervativul o piedica in a atinge orgasmul, sa stii ca acestea nu au nicio legatura. Indiferent de mituri, poti sa ai parte de orgasm indiferent daca partenerul tau va folosi sau nu prezervativul. In plus, este demostrat ca prezervativul poate prelungi „performanta” unui barbat in pat, astfel vei aveam mai multe sanse de a avea un orgasm.

30% dintre femei nu pot ajunge la orgasm

Potrivit unor studii, una din trei femei are probleme la acest capitol atunci cand face sex. Asa ca, daca inca nu te-ai bucurat de astfel de placeri, sa stii ca nu esti singura. Mai mult, 80% dintre acestea nu au reusit sa ajunga la orgasm prin stimularea vaginala. In acest scopt se recomanda si stimularea clitoridiana, iar, ca ultima solutie, este idicata sfatuirea unui specialist. Exista numeroase metode ce faciliteaza aceasta experienta.

Cu cat imbatranim orgasmele devin din ce in ce mai bune

Varsta aduce numeroase dezavantaje, dar se pare ca viata sexuala se va imbunatati o data cu trecerea timpului, in primul rand, calitatea si frecventa orgasemelor la femei. Potrivit unor statistici, in timp ce 61% dintre femeile chestionate cu varsta intre 18 si 24 de ani au experimentat orgasmul ultima data cand au avut sex, 65 % dintre femeile de 30 de ani si chiar 70% dintre cele cu varste intre 40 si 60 de ani l-au expermintat. Aceste rezultate identifica si experienta ca un posibil factor, insa cel mai bun raspuns este ca femeile mai in varsta au deja o experienta sexuala, parteneri stabili iar aceste lucuri te pot ajuta atunci cand vine vorba de orgasm.

Orgasm fara stimulare genitala

Exita cazuri rare in care femeile au orgasme fara ca aceste sa fie stimulate direct in zonele erogene. Acestea nu sunt mituri, chiar daca sunt destul de rare situatiile in care o femeie are orgasm de la mersul cu trenul sau de la un masaj foarte relaxant. Avand in vedere cresterea fluxului sangvin in zona genitala si vibratia sau contactul cu clitorisul, orgasmul poate fi foarte usor explicat astfel.

Este nevoie de putin timp pentru a ajunge la orgasm

Este perfect normal ca orgasmul la femei sa fie putin mai greu de atins, in comparatie cu cel al barbatilor. De atlfel, conform unor statistici, femeile au nevoie de 20 de minute pentru a ajunge la orgasm. Probleme ar putea aparea in momentul in care partenerul termina mult mai repede, insa, exista metode pentru a amana orgasmul la barbati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read