HomeLuxuryFiţe culinare! 11 trufe albe, vândute la licitaţie cu aproape 300.000 de...

Fiţe culinare! 11 trufe albe, vândute la licitaţie cu aproape 300.000 de euro

618x389_13841915996acfc526

11 trufe albe au fost vândute weekendul trecut cu 274.200 de euro, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a licitaţiei anuale care a fost organizată în localitatea italiană Alba, în apropiere de Torino

Lotul final, vândut direct prin satelit la Grinzane şi la Hong Kong , era “constituit dintr-o pereche de trufe de o calitate maximală, cântărind 950 de grame”. “O celebră scriitoare chineză, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, şi-a adjudecat acest lot pentru 90.000 de euro”, au precizat organizatorii. Acest preţ per gram este de trei ori mai mare decât cel al aurului, informeaza Mediafax.

“Este un rezultat excepţional, iar această nouă ediţie ne-a adus o mare satisfacţie”, a declarat Tomaso Zanoletti, preşedintele Enotecii regionale piemonteze Cavour, organizatoarea licitaţiei, în colaborare cu primăria locală.

Sumele obţinute cu ocazia licitaţiei vor fi donate Fundaţiei de cercetări împotriva cancerului Onlus din Candiolo şi vor fi utilizate pentru achiziţionarea unui nou scanner la spitalul San Lazzaro din Alba. La Hong Kong, banii obţinuţi din vânzarea la licitaţie vor fi donaţi Institutului Mother’s Choice care sprijină copiii orfani şi tinerele mame sărace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read