HomeRelatii & SexDe ce sunt atraşi bărbaţii de posterioarele femeilor?

De ce sunt atraşi bărbaţii de posterioarele femeilor?

972154_10152915251170019_874044193_n

Cu siguranţă ai observat şi tu cel puţin un bărbat care, dacă nu admira decolteul voluptuos al vreunei femei, în mod cert a aruncat o privire din colţul ochiului înspre fundul ei. Ce îi atrage pe bărbaţi la posterioarele femeilor? La întrebarea aceasta au dat un răspuns mai mulţi psihologi de la Universitatea Westminster de la Londra.

Se uită pe furiş, se holbează, ating uşor, ciupesc sau pălmuiesc fundurile femeilor. Jennifer Lopez, Beyonce, Kim Kardashian sunt doar câteva dintre femeile cu “spatele” generos. Chiar şi la nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton, fundul surorii miresei aproape că a furat atenţia evenimentului, îţi mai aduci aminte?

Totuşi, ce îi atrage atât de mult la posterioarele doamnelor şi domnişoarelor? Au fost lansate numeroase teorii privind fertilitatea femeii, care se poate “vedea” în silueta de tip clepsidră şi cercetătorii încă sunt în căutarea unei alternative convingătoare. Până atunci, iată ce se ştie mai bine:

Fundul unei femei este unic, care începe să crească în timpul pubertăţii – atunci hormonii încep să dicteze distribuţia grăsimilor în corp. La bărbaţi, grăsimea se acumulează pe abdomen şi mai puţin pe şezut, în timp ce la femei este opus – mai întâi se pune pe fund şi abia apoi se formează bine-cunoscuţii colăcei de sub buric.

Asta nu înseamnă că bărbaţii de pretutindeni sunt universal atraşi de posterioarele evidenţiate, ci mai degrabă greutatea corporală, cu totul, este mai atrăgătoare pentru masculi, însă fiecare cultură are diferite preferinţe. Spre exemplu, englezii, spaniolii şi portughezii preferă femeile slăbuţe, în timp ce populaţia masculină a Americii Centrale este atrasă de femeile cu forme generoase, fund mare şi talie subţire.

Mai mult, studiile au arătat că, în general, bărbaţii sunt împărţiţi în două mari categorii, după preferinţe: cei cărora le plac sânii şi cei care preferă posterioarele – curios este că niciunul nu le preferă pe amândouă în mod egal. Iar atunci când un bărbat se uită la o femeie, prima oară observă partea lui preferată, o vede pe toată şi, înainte să-şi mute din nou privirea, se uită din nou la partea preferată a corpului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read