HomeRelatii & SexCe se intampla daca faci sex prea rar

Ce se intampla daca faci sex prea rar

cuplu-preludiu-zone-erogene-794x556

Numeroase studii au arătat că este benefic și pentru sănătate, iar lipsa lui poate avea efecte negative. Sexul este mai mult decât o activitate care te ajută să îți menții echilibrul hormonal. Află ce se întâmplă dacă faci sex prea rar.

Sănătatea ta psihică și emoțională este influențată de sex, potrivit specialiștilor, care susțin că abstinența poate cauza anxietate, paranoia sau depresie. Cercetările au arătat că, în cazuri de depresie ușoară, sexul duce la eliberarea de endorfine și scade nivelul de stres din organism.

Citeste si: 5 Motive sa faci sex in fiecare noapte cu sotul tau!

Lipsa sexului nu îți scurtează viața, dar dacă ai o viață sexuală activă, ai șanse să trăiești mai mult. Un studiu al cercetătorilor irlandezi a arătat că oamenii care au orgasm mai des, au și o rata a deceselor mult mai mică decât cei care nu făceau sex atât de des.

Abstinența îți afectează și încrederea de sine. O viață sexuală activă te face mai atractivă pentru sexul opus, deoarece eliberezi feromoni, substanțe chimice care atrag persoanele de sex opus.

Lipsa sexului te privează de o mulțime de beneficii de care te-ai putea bucura. De exemplu, sexul este un tratament de înfrumusețare foarte eficient, deoarece corpul femeii își dublează nivelul de estrogen, iar părul și pielea devin mai moi.

Citeste si: 12 semne că e un bărbat, nu un băiat!

Transpirația din timpul actului sexual curăță porii, făcându-ți pielea mai luminoasă și scăzând riscul de a face dermatită. În plus, sexul te ajută să îți menții silueta, deoarece arzi aproximativ 200 de calorii de fiecare dată.

După orgasm, nivelul de prolactină crește, iar creierul nostru percepe mai bine mirosul.

Sexul este mai eficient decât orice alt calmant, deoarece crește de cinci ori nivelul de oxitocină și duce la eliberarea de endorfine. Aceste chimicale calmează durerea de cap sau de oase, fără efecte secundare. Migrenele dispar și pentru că presiunea din vasele de sânge scade în timp ce faci sex.

Citeste si: De ce sunt evreii atat de bogati si de destepti?

Sexul practicat cu regularitate îți scade colesterolul și îți protejează inima, iar pe termen lung, este eficient împotriva bolii Alzheimer și a osteoporozei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read