HomeRelatii & SexCe să nu-i spui niciodată partenerului, ca să nu-l pierzi

Ce să nu-i spui niciodată partenerului, ca să nu-l pierzi

first_date_2_40061700

Relatiile pot fi de multe ori greu de intretinut si multi dintre noi ne putem gasi in momente jenante in care ne ia gura pe dinainte si spunem partenerului sau partenerei lucruri pe care niciodata nu ar vrea sa le auda din gura noastra. Iar aceste cuvinte pot fi de multe ori catalizatorul unei despartiri urate pe care niciunul dintre parteneri nu o doreste.

De cele mai multe ori, atat femeile cat si barbatii reactioneaza urat atunci cand simt ca sunt atacati in mod direct de partener, desi poate acest lucru nu este deloc adevarat. In cele ce urmeaza vom vedea care sunt acele afirmatii pe care partenerul nu ar trebui sa le auda niciodata, pentru a nu dori sa iasa din relatie.

“Doar asta ai facut?”

Aceasta fraza il pune pe partener intr-o situatie foarte urata. Chiar daca poate tu nu doresti sa subliniezi ca nu a facut mai nimic pe parcursul intregii zile sau intr-un moment specific, el va intelege exact contrariul. Mesajul pe care il va primi este acela ca jumatatea lui nu este multumita deloc de ceea ce face si se va simti incapabil, urmand sase gandeasca serios daca tu esti persoana alaturi de care vrea sa isi petreaca viata amoroasa.

“Mereu spui ca…; Mereu faci asa…; Numai tu faci asa…”

Genul acesta de formulari ii dau de inteles partenerului ca sunt foarte multe momente in care jumatatea sa nu este deloc multumita de ceea ce face. Mai mult decat atat, partenerul ar putea sa inteleaga in mod subconstient ca de fapt nu este bun de nimic si ca nu te multumeste sub nicio forma si e posibil ca tu sa stai cu el nu datorita dragostei ci din pricina unor dorinte ascunse. Suspiciunea va creste si va duce in cele din urma la despartire.

Jignirile-glume

Chiar daca din cand in cand ti se mai permita sa folosesti jigniri la adresa jumatatii tale, in cele din urma o va lua foarte personal si exista riscul inceperii unei certe fara sfarsit. Asa ca evita sa folosesti injurii adresate jumatatii tale, chiar daca din punctul dtau de vedere este doar o gluma.

“Te-ai schimbat”

Este usor pentru unul dintre membrii unui cuplu sa vada doar schimbarile jumatatii sale, fara sa isi dea seama ca de fapt si el a suferit unele schimbari. De cele mai multe ori, acea persoana din cuplu care este mai slaba de inger incepe sa faca acuzatii cu privire la schimbarea de caracter a celui care-i este alaturi. Si tocmai acea persoana va avea de suferit! Mesajul pe care il transmite este acela ca schimbarea prin care a trecut partenerul este nociva relatiei iar acest lucru poate duce usor la despartire.

Critica la adresa prietenilor

Acest lucru se intampla inevitabil in orice cuplu si vine atat din partea femeilor cat si din partea barbatilor. Insa, in cazul barbatilor, atunci cand partenera face jigniri de-a dreptul grosolane la adresa prietenilor lor, situatia este mai grava. Este demonstrat stiintific faptul ca legaturile dintre barbati sunt mai adanci decat cele dintre femeie si tocmai de aceea au fost nenumarate cazuri in care relatii de lunga durata s-au rupt dupa ce femeia a dat de inteles ca ii considera pe prietenii barbatului niste netoti. Pe de alta parte, femeile accepta mai usor critica la adresa prietenelor lor, pentru ca si ele o practica.

Comparatiile cu parintii

Comparatiile pe care le faci la adresa partenerului in raport cu parintii sai denota doua lucruri: nu iti plac parintii lui si nu iti place de el pentru ca are apucaturi asemanatoare cu ei. Inevitabil, acest lucru duce la un scandal urmat de o despartire.

Comparatiile cu fostii sau fostele iubite

In general, fostii iubiti sau iubite ai partenerilor sunt vazuti drept o amenintare de catre cealalta jumatate a cuplului. Orice comparatie cu ei va duce la implementarea ideii ca regreti despartirea de fostul si ca nu iti place relatia in care esti.

Complimentele la adresa unui potential rival

Evita pe cat posibil sa faci declaratii de admiratie in legatura cu felul in care arata o alta persoana de acelas sex cu partenerul tau. Aceste comparatii vor da de inteles ca esti in cautarea unui alt partener si vor duce la o despartire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read