aventuri-2 aventuri, sex, relaţii

Ai fost convinsă că bărbaţii sunt cei care preferă aventurile de o noapte. Dar lucrurile s-au schimbat puţin. Află ce cred femeile despre sexul în afara unei relaţii.

Sex şi dragoste. Bunul simţ spune că majoritatea femeilor, pentru a se bucura de sex au nevoie de multă dragoste. Dar oare chiar aşa stau lucrurile? Un sondaj recent făcut pe mai mult de 3 000 de femei singure cu vârste între 18 şi 60 de ani a arătat că 82% dintre ele au avut cel puţin o aventură cu un tip pe care abia îl cunoscuseră şi, în loc de regrete dimineaţa următoare, 63% au declarat că s-au simţit OK. „Femeile nu mai aşteaptă o relaţie stabilă pentru a avea parte de sex“, spune psihologul Andrei Pandrea. „Din ce în ce mai multe aleg să fie independente şi să se bucure de corpul lor fără ca lipsa unei relaţii stabile să fie o piedică“, adaugă specialistul nostru. Evident, nu oricine este de acord cu sexul… liber. În sondajul de care vă povesteam (realizat la Universitatea din California) 19% dintre femei au spus că au regretat aventura de o noapte, iar 37% nu s-au simţit prea bine a doua zi dimineaţă.

Variante de sex fără obligaţii

 63% dintre femei au făcut sex chiar dacă nu erau într-o relaţie

Ce înseamnă: Ai fost la câteva întâlniri cu el, dar relaţia voastră nu este una oficială, măcar pentru că nu este una exclusivă.

Ce să-ţi aminteşti: 31% dintre femeile care au încercat această variantă au sperat ca apropierea fizică să ducă şi la o legătură afectivă care să se concretizeze într-o relaţie pe termen lung. Doar că studiile au arătat că majoritatea relaţiilor care încep astfel nu au durat foarte mult, aşa că încearcă să fii onestă în ceea ce priveşte motivele pentru care alegi această variantă, pentru a nu avea de suferit ulterior.

58% dintre femei au un „prieten de sex“

Ce înseamnă: Tipul cu care ocazional faci sex îţi este amic bun sau face parte din gaşca ta de prieteni.

Ce să-ţi aminteşti: Este posibil să fie doar o chestiune de timp până ce prietenul tău va dezvolta sentimente mai profunde pentru tine, moment în care va trebui să discutaţi exact despre ce vreţi fiecare dintre voi de la această relaţie. Nu ajungeţi la nici o concluzie? Renegociaţi termenii relaţiei, pentru a vă salva măcar prietenia.

49% dintre femei au făcut sex cu un necunoscut
Ce înseamnă: Aventuri de o noapte.

Ce să-ţi aminteşti: În împrejurări potrivite şi sigure sexul spontan poate fi un factor semnificativ de creştere a încrederii în sine. Doar trebuie să-ţi asculţi instinctele înainte de a face ceva de genul acesta. 41% dintre femei spun că grija pentru siguranţa personală le-a făcut să refuze aventurile de o noapte. Un lucru foarte sănătos: dacă nu te simţi în largul tău să faci asta, pur şi simplu refuză.

34% dintre femei au avut la un moment dat un partener exclusiv pentru sex
Ce înseamnă: Partide de sex senzaţionale cu cineva cu care socializezi exclusiv în dormitor, sau pe canapeaua din living, sau pe… masa din bucătărie.

Ce să-ţi aminteşti: Nimic de spus, când ai o astfel de relaţie eşti scutită de problemele şi eventualele drame ale întâlnirilor convenţionale şi ai şansă să experimentezi amorul sigur şi fără nici un fel de obligaţii, dar, după o vreme, sexul de dragul sexului s-ar putea să nu-ţi mai ofere prea multe satisfacţii. Acela va fi momentul când va trebui pur şi simplu să mergi mai departe.

Sex şi alcool

La fel ca martini şi măslinele verzi, alcoolul şi sexul merg de minune împreună. Dar băutura are o influenţă mult mai mare asupra femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani decât asupra celorlalte. Mai bine de jumătate dintre cele chestionate au spus că după ce beau, sexul pur şi simplu devine o întâmplare fericită. Doar că este foarte uşor să treci linia dintre spontaneitate şi decizii pe care le vei regreta ulterior, aşa că ai grijă, mai ales dacă ştii că tu şi băuturile alcoolice nu sunteţi chiar cele mai bune prietene. Un studiu realizat la Universitatea  de Stat din California a arătat că atunci când beau, femeile sunt mai dispuse să facă sex fără obligaţii. Dar dacă te foloseşti de băutură pentru a-ţi justifica comportamentul haotic, mai bine renunţă. Este pur şi simplu vorba despre capacitatea de autocontrol a fiecăreia dintre noi. Înainte de a merge acasă cu tipul pe care l-ai cunoscut în club, întreabă-te dacă vrei cu adevărat asta, dacă ştii ce faci şi, mai ales, dacă ai face acelaşi lucru şi dacă ai fi trează.

Motivul principal pentru care îţi place sexul?

51% dintre femei au declarat că fac sex cu singurul scop de a se simţi bine. Oamenii sunt foarte simplu construiţi, cel puţin atunci când vine vorba despre sex. Un studiu realizat pe 2 000 de subiecţi, la Universitatea din Texas, a arătat că oamenii au peste 200 de motive pentru care fac sex, dar majoritatea femeilor (şi bărbaţilor) au pus pe primul loc plăcerea pură. Pentru femei sexul fără obligaţii este, pe lângă un factor de încredere în sine foarte eficient, şi o modalitate de a verifica dacă partenerul de sex are potenţial de iubit pe termen lung.

Lecţii pe care le-ai învăţat din relaţiile bazate doar pe sex

„Acum câţiva ani consideram sexul fără obligaţii cea mai satisfăcătoare formă de relaţionare cu un tip. Acum încerc să fiu mai selectivă, pentru că pun mai mare preţ pe ceea ce am de oferit într-o relaţie, deci şi pe ceea ce vreau să primesc. De asemenea, aştept mai mult de la bărbaţi: vreau ca aceştia să mă respecte, să fie comunicativi şi să pot avea încredere în ei.“ Laura, 31 de ani

„La un moment dat am avut o aventură cu un tip când eram într-o perioadă incredibil de proastă a vieţii mele. A doua zi m-am simţit absolut oribil şi am realizat că atâta vreme cât eu nu sunt OK cu mine, nici relaţiile mele cu ceilalţi nu au cum să funcţioneze. Am realizat că vulnerabilă fiind, răspunsul la frământările mele nu-l găsesc în aventuri de o noapte.“ Iulia, 26 de ani

„Obişnuiam să fac sex fără obligaţii cu gândul că va duce la o relaţie de durată, dar am aflat din experienţă că cele mai multe aventuri rămân doar în acest stadiu. Acum, când cunosc pe cineva, sunt nerăbdătoare să facem sex, dar aştept mai întâi să văd dacă putem avea o relaţie.“ Irina, 28 de ani

„Cu ceva vreme în urmă aveam o relaţie bazată doar pe sex cu un tip care locuia la mine în bloc. A fost amuzant o vreme, dar la ceva timp nu mi-a mai fost suficient. În cele din urmă am realizat că am nevoie să fiu într-o relaţie pentru a mă bucura de sex.“ Miruna, 22 de ani.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.