HomeMondenA murit Zina Dumitrescu, mama modei romanesti

A murit Zina Dumitrescu, mama modei romanesti

Zina Dumitrescu a murit astăzi, 28 martie 2019.

Cunoscuta creatoare de modă Zina Dumitrescu (79 de ani) a murit în această după-amiază la vârsta de 82 de ani.

Femeia fusese internată de fiul ei Cătălin, într-un azil de bătrâni, unde se plătea lunar 2.500 de lei pentru întreținerea ei. Apropiații designerului susțin că suferă de Alzheimer și acum s-ar afla într-un cămin de bătrâni din Județul Dâmbovița, departe de ochii presei.

Puțini știu povestea care se află în spatele omului de succes Zina Dumitrecu. Creatoarea de modă, pe numele ei real Zenobia Bogoș, s-a născut în anul 1936, în Județul Ismail, din Republica Moldova.

„Tatăl meu a fost comandat în garda regală. Pe vremea aceea ca să te poți mărita ca un ofițer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o familie de oameni foarte înstăriți din Huși. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate și m-a născut după un an de la căsătorie. După răzoi a trebuit să ne refugiem în România, povestea Zina Dumitrecu în urmă cu un an, într-un interviu acordat pentru gazetamondena.ro.

Încă din liceu, Zina a lucrat ca model la Casa de Modă Venus, al cărui director avea să devină la vârsta de 30 de ani. În timp, designerul și câștigat renumele de „Mama Modei Românești. Numită și „mama Zina”, creatoare de modă a lansat manechine care au devenit celebre perecum Romanița Ivan, Dana Săvuică, Melek Ament, Bianca Brad sau Jeanine.

Creatoarea de modă a avut trei soți. Prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl unicului ei fiu, Cătălin. Primul ei soț este actor și regizor la Teatru Național. Nu a rămas în relații prea bune cu el. Apoi, s-a măritat cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1. A rămas prietenă bună cu el, chiar și după despărțire. A mai fost căsătorită cu conferențiarul Costin Dumitrescu, care a decedat în anul 2009.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read