HomeHome&DecoCum amenajam eficient o baie mica?

Cum amenajam eficient o baie mica?

baie-mica-3

Multi dintre noi ne lovim de problema amenajarii  bailor de mici dimensiuni. Si cum rolul tuturor obiectelor din baie e bine definit si strict functional, nu avem cum sa renuntam la ele pentru a castiga spatiu. Insa putem, recurge la diverse artificii pentru a  amplifica ideea de spatiu si a folosi la maximum fiecare zona din baie.

Romstal iti prezinta 10 solutii de amenajare eficienta a bailor mici. Vei obtine astfel un spatiu placut, confortabil dar si bine organizat.

1. Specialistii sustin ca mozaicul mareste vizual incaperea datorita capacitatii lui de a reflecta lumina. Din pacate este nevoie de foarte multe piese pentru a placa un singur perete.

2. Alegeti culori deschise, care largesc spatiile mici: alb, bej, crem, vanilie, culoarea piersicii, a caisei. Daca intr-o baie generoasa jocurile cromatice sunt binevenite, in cazul celor mici este indicat sa optezi pentru un look uitar si o nuanta calda si discreta.

Oglinda mare in baie mica

Evitati folosirea culorilor inchise in baile de dimensiuni mici, oricat de mult v-ar placea negrul. Puteti folosi aceasta culoare (si alte tonuri inchise) doar in calitate de decor, accent cromatic sau sub forma de brau ornamental: delimitati zona in care este amplasata cada sau chiuveta, de pilda.

3. Pentru a evita monotonia, introduceti petele de culoare cu ajutorul combinatiilor de placi de gresie sau faianta si a accesoriilor decorative: prosoape, covorase, suporturi pentru sapun, hartie igienica sau pasta de dinti, etc.

Culoare in baie4. Dungile ajuta la marirea vizuala a oricarei incaperi de mici dimensiuni. Asadar, puteti alegere acest imprimeu si pentru decorarea unei bai minuscule. De asemenea, puteti crea acest efect intercaland, pe orizontala (pentru a largi spatiul) sau pe verticala (pentru a-l inalta), placi de faianta de diferite culori: alb cu vernil, bej cu ciocolatiu, alb cu turcoaz etc.

5. Alegeti faianta glasata (lucioasa). Aceasta, desi se intretine mai greu, reflecta lumina, datorita suprafetei sale, contribuind astfel la marirea spatiului

6. Un alt truc recomanda achizitionarea mobilierului de baie cu linii si forme rotunjite: cada, chiuveta, vas wc, bideu etc. Cele in linii drepte si patratoase au tendinta de a micsora vizual incaperea.

Nu alege obiecte sanitare de dimensiuni mari. Chiar daca arata bine in showroom, gandeste-te ca in baia ta vor avea alt efect!

7. Montati deasupra chiuvetei o oglinda de mari dimensiuni. Astfel, mica baie va parea mult mai mare si mai spatioasa.

8. Foloseste suprafata peretilor pentru depozitare.

Foarte practice in baie, rafturile pliabile pot „gazdui” o multitudine de lucruri, de la haine si incaltaminte la prosoape, detergenti si produse cosmetice. Avantajul acestor accesorii de depozitare este acela ca atunci cand nu sunt necesare pot fi cu usurinta stranse si puse la pastrare.

Cabina de dus

La fel de utile sunt si carligele de agatat, care pot servi in baie pentru halate, prosoape, perii etc. O bara prevazuta cu carlige, cleme, umerase sau diferite suporturi poate fi montata oriunde in casa pentru a obtine noi locuri de depozitare.

Rafturile din sticla sunt si ele indicate in baile mici.

9 . Ideal ar fi sa ai un alt loc in casa pentru masina de spalat, insa daca este necesar sa o montezi in baie, nu uita de spatiul de deasupra ei. Este perfect pentru un raft inchis in care sa stochezi detergentii sau cosul cu rufe murdare.

10. O alta solutie pentru a castiga spatiu intr-o baie mica presupune renuntarea la cada si inlocuirea ei cu o cabina de dus cu suprafete mari vitrate. In cazurile extreme, cand suprafata este cu adevarat redusa, poti elimina cabina cu totul si monta dusul direct in perete, dar trebuie sa hidroizolezi bine incaperea inainte si sa te asiguri ca instalatia functioneaza perfect.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read