În general, sezonul primăvară-vară propune tendinţe lejere în machiaj, cu texturi uşoare şi tonuri naturale. Iată că în acest sezon regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, make-up artiştii propunând un machiaj elaborat, cu tuse îndrăzneţe.

Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director la Max Factor, make-up artist pentru multe din prezentările acestui sezon, declară:

“Prin evidenţierea trăsăturilor, am dorit subliniez frumuseţea extraordinară a chipurilor, pentru a fi la înalţimea uimitoarelor colecţii vestimentare prezentate pe catwalk. Sunt numeroase variaţii de la o tendinţă la alta, însă, în esenţă, toate încăpsulează acel sentiment al frumuseţii aspiraţionale, ideale.

Chipurile strălucitoare, luminoase, reamintesc în permanenţă de lait-motivul sezonului: apa şi atributele ei, întâlnite în fluiditatea creaţiilor vestimentare sau în unduirile coafurilor.”

Dintre tendinţele noului sezon se evidenţiază urmatoarele:

  1. Buze contrastante
  2. Explozie de culoare
  3. Trăsături sculpturale
  4. Îmbujorări trandafirii
  5. Ochi puternic conturaţi

1. Buze contrastante

Buzele, in acest sezon, sunt fie puternic conturate, în culori contrastante, fie naturale, în culori nude. Dacă vei alege buzele puternic conturate, trebuie să ştii că pentru realizarea lor se folosesc tonuri puternice, luminoase: roşu, fuchsia, roz (iată că boticul roz a intrat în tendinţe!! :) ) coral, ori nuanţe închise: maro, wine, cu finisaj mat sau lucios.

Pentru un machiaj profesionist, aplică rujul, cu pensula, respectând conturul natural al buzelor, chiar uşor în interiorul lor. Aspectul mat se realizează cu ajutorul unui strat fin de pudră. Pentru o retuşare glam, adaugă gloss sau balsam de buze.

Pentru a avea buze naturale, neutre, se poate utiliza doar un balsam, corector sau chiar fond de ten. E necesară demachierea prealabilă a buzelor, urmată de aplicarea balsamului. În cazul în care nuanţa naturală a buzelor este mai intensă, pentru diminuarea acesteia se poate aplica un strop de balsam, pe centru, pe care să-l tamponezi apoi, pe intreaga suprafaţă a buzelor, pentru un finisaj natural.

Tendinţa buzelor conturate puternic a fost propusă de colecţiile Nina Ricci, Miu Miu, Hussein Chalayan, Christian Dior şi Jonathan Sanders.

Tendinţa buzelor naturale se regăseste in prezentările Valentino, D&G, Prada, Balenciaga, Calvin Klein, Oscar de la Renta şi Peter Sam

2. Explozie de culoare

Aceasta tendinţă e o explozie de viaţa şi de culoare, încluzand toate culorile curcubeului în tonuri intense, multicolore, energizante. Pentru a scoate în evidenţă influenţa acvatică de care vorbea Pat McGrath, se folosesc tonuri de turquoise, aqua şi cobalt.

Turquoise-ul este, incontestabil, culoarea vedetă a sezonului pentru machiajul ochilor, fiind accentuată cu tus negru ţi mascara neagră. Pentru machiajul ochilor, culoarea se aplică pe întreaga suprafaţa a pleoapei, până la sprânceană, iluminând uşor doar zona de sub centrul arcadei.

Tusul se aplică de la jumatatea ochiului, atât pe pleoapa superioară, cât şi pe cea inferioară, spre colţul extern. Pentru a crea un efect de ochi mărit şi uşor migdalat, zona externă a ochiului este accentuată şi cu mascara, aplicată către exterior.

Sprâncenele au o grosime naturală sau medie fiind pieptănate spre exterior. Nu se accentuează cu fard, ci doar se încearcă deschiderea culorii naturale a acestora cu un ton sau două.

3. Trăsături sculpturale

Ele aduc în atenţie perfecţiunea feţei, femeia fiind creionată drept încrezătoare, dar senzuală. Tenul are o strălucire uniformă, realizată prin fond de ten şi pudră, cu texturi uşoare, pomeţii fiind evidenţiaţi prin tuse maronii sau bonze. Aceasta este unicul trend din machiajul sezonului care se opune apei … întâlnită în toate celelalte tendinţe.

Foloseşte fond de ten-cremă, pudre şi creme strălucitoare pentru a-ţi ilumina faţa într-un mod “umed” şi strălucitor, ca un compliment adus luciului apei. Efectele lucitoare în nuanţe de roz, auriu şi alb-perlat, şampanie, accentuează trăsăturile feţei, aplicate pe buze, nas şi sprâncene.

Trasăturile sculpturale au fost prezente în prezentările: Balenciaga, Prada, D&G, Stella McCartney, Bottega Veneta şi Calvin Klein.

4. Imbujorări trandafirii

Aceasta tendinţă propune un machiaj proaspăt, vesel, amintind de imbujorările primăvăratice, perfect pentru accentele naturale ale vestimentaţiei-print floralşi texturi fluide. Efectul de îmbujorări trandafirii, luminoase, radiante şi proaspete este creat folosind o perie specială de pomeţi, pentru a-i ilumina în zona superioară.

Uneori se aplică pudră bronzantă, strălucitoare, de-a lungul pomeţilor şi pe tâmple. Alteori se foloseşte doar fard de obraz în nuanţe de coral, trandafiriu, roz cald şi scoica pentru un look plin de prospeţime. Tendinţa prezentată de: Pringle, Anna Sui, Peter Som, Prada, Lanvin, Miu Miu, Oscar de la Renta, Versace şi D&G.

5. Ochi puternic conturaţi

În acest sezonul, ochii sunt puternic conturaţi, marcând o abatere majoră faţă de machiajul traditional întâlnit în ultimii ani în prezemtările colecţiilor destinate acestui sezon, unul luminos şi natural.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.