pieleaSemnele îmbătrânirii cutanate, resimţite atunci când ne privim în oglindă (când pielea „se lasă” sau, dacă avem ne expunem regulat, având homework service o piele mată, aceasta se îngroaşă, se îngălbeneşte, se crapă…), sunt în majoritate, zdrobitoare de soare. În mod evident trebuie să ţinem seama de factorii mediului înconjurător şi de modul de viaţă – o alimentaţie echilibrată şi cât mai puţine elemente toxice (alcool, tutun…consecinţele băilor de soare sunt cu atât mai grave cu cât fumăm mai mult).

Punctul cheie al tuturor acestor modificări ale structurii, va fi stresul oxidativ, producţia în exces a unor „anumite tipuri reactive ale oxigenului”.  Aceste „molecule reactive” sunt produse în permanenţă în celulele noastre şi, în mod normal, eliminate. Însă datorită variaţiilor mediului (expunere la radiaţiile ultraviolete, temperatură, toxine şi poluanţi…), producţia lor se accelerează şi devin agresive. Această supraproducţie creează un dezechilibru între mecanismele de apărare – factorii de apărare pe care îi avem în mod normal pentru a ne proteja pielea.

Agravându-se, tocmai acest dezechilibru se constituie în factor responsabil de îmbătrânirea pielii…

Dacă apelaţi la un anumit tratament pentru a avea o piele catifelată şi sănătoasă nu uitaţi niciodată că aceste tratamente trebuie adaptate individual şi urmate sub un control medical sau al unui specialist, de preferinţă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.