HomeFrumuseteDr. Menci: "Există uleiuri care măresc sânii"

Dr. Menci: “Există uleiuri care măresc sânii”

cut_strokes_olive_oil_156_43355900

Uleiurile extravirgine sunt benefice pentru organism şi au o serie de proprietăţi terapeutice. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, susţine că “există uleiuri care măresc sânii, tratează cancerul şi ne menţin tineri”.

Presate la rece, uleiurile naturale extravirgine pot fi utilizate ca atare sau în salate şi dressinguri reci. “Pentru a nu le altera proprietăţile, uleiurile trebuie păstrate în sticluţe închise la culoare, în locuri răcoroase, chiar şi în frigider”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

Susanul creşte măsura sutienului

“Uleiul extravirgin din seminţe de susan reprezintă o sursă de vitamine, nutrienţi, minerale şi lipide. Vitamina B9 din el este esenţială în formarea celulelor”, explică Roxana Aldea, managerul firmei SC Oleomet-sa SRL, producătoare de uleiuri.

Mai mult, susanul este folosit ca adjuvant în profilaxia antireumatică şi anticanceroasă. “Consumul de ulei de susan scade colesterolul rău, îl creşte pe cel bun şi reglează şi tensiunea arterială. De asemenea, pentru prevenirea paradontozei, ungeţi, seara, gingiile cu ulei de susan. Pentru că este bogat în estrogen, femeile care doresc să aibă sâni mai mari trebuie să îi maseze cu ulei, dar şi să includă seminţele de susan în dieta zilnică”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

Seminţele de in au efect antitumoral

“Uleiul de seminţe de in este 100% natural, obţinut prin presare la rece. Are calităţi deosebite, conţinând de două ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 (acid alpha linoleic) decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9 (acid oleic). Toţi aceşti aminoacizi au rol primordial în refacerea celulară”, explică Roxana Aldea.

Proteinele din uleiul de seminţe de in se digeră uşor, însă trebuie consumat ca atare, nu încălzit. “În compoziţia acestui ulei există lignani – fitoestrogeni cu proprietăţi antibacteriene, cardioprotectoare, antiinflamatoare şi antitumorale. Ideal este să luaţi trei linguri de ulei din seminţe de in pe zi, înaintea meselor principale”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Sâmburii de struguri frânează îmbătrânirea

“Uleiul din sâmburi de struguri se adaugă în salate, sosuri sau se consumă ca atare – două linguri pe zi – fără a fi încălzit. Are efecte benefice în bolile vasculare, ateroscleroză, arterită, hipertensiune, Alzheimer şi de inimă. De asemenea, are şi efect antitumoral, şi reduce şi nivelul colesterolului. Pentru a beneficia din plin de proprietăţile sale antiîmbătrânire, trebuie nu doar să-l consumaţi, ci şi să vă masaţi pielea cu el”, spune Roxana Aldea, managerul SC Oleomet-sa SRL.

“Femeile cu predispoziţii la chisturi ovariene, fibroame uterine, adenoame şi adenofibroame mamare ar fi bine să facă, de patru ori pe an, cure de câte 28 de zile în care să consume ulei de sâmburi de struguri, câte 20-30 de ml zilnic.” – Roxana Aldea

“În Franţa şi în Italia, unde uleiul de sâmburi de struguri se consumă de câteva decenii, s-a observat o scădere a ratei bolilor cardiovasculare.” – Roxana Aldea, manager SC Oleomet-sa SRL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read