Parul scurt este o dovadă a statului puternic pe care femeia şi l-a câştigat în societate şi, chiar dacă nu este la fel de versatil precum părul lung, tunsorile scurte pot deveni adevărate opere de artă.

În 2010 părul scurt îşi păstrează aceeaşi originalitate, tunsorile scurte fiind asimetrice si sculpturale.

Bobul clasic rămane în topuri drept o tunsoare ce exprimă eleganţa şi delicaţete. Culorile se menţin în tendinţa naturaleţii, blondul platinat fiind singurul care iese din tipar.

Află de mai jos care sunt cele mai frumoase tendinţe în materie de tunsori şi culori în ceea ce priveşte părul scurt:

Breton asimetric

Indiferent ca alegi o lungime foarte scurta la ceafa sau preferi ca parul sa-ti acopere gatul, trebuie sa stii ca cea mai importanta tendinta a acestui an este bretonul asimetric, pierdut intr-o parte care este mult mai lung decat restul parului. In cazul coafarii, regula este simpla: concentreaza-te pe breton (intinde-l cu placa sau onduleaza-l).

Bob clasic

Bobul din acest an este putin diferit de cel care se purta anul trecut: anul acesta nu se mai concentreaza pe linii in diagonala, usor asimetrice. In 2010 tunsoarea bob trebuie sa fie prefect dreapta si cat mai aproape de clasic.

Fie ca alegi sau nu un bob cu breton, linia de jos a tunsorii trebuie sa fie foarte dreapta.

Twiggy style

Tunsoarea copilaroasa si delicata a renumitei actrite Twiggy revine in forta. Aceasta se remarca prin bretonul foarte, foarte scurt care cade usor pe frunte, sub forma de gherute.

La spate parul poate fi tuns foarte scurt, baietesc, sau poate sa isi pastreze o lungime mai evidenta. Farmecul consta in bretonul scurt, care ofera o imagine retro.

Rebel

Rihanna este cea care se confunda cu acest atribut, rebeliunea ei fiind caracterizata la inceput de an de o tunsoare punk. Parul ras din parti contrasteaza cu suvitele ondulate ce formeaza o coama de la ceafa pana la frunte.

Bineinteles ca poti opta si pentru alte tunsori, dar trebuie sa stii ca acestea sunt la moda daca au si cateva note rebele: suvite pieptanate in fata din crestetul capului si tunse la aceeasi lungime, asortate cu suvite tunse foarte scurt.

Par Blond

Daca ai ales sa-ti tunzi parul scurt (fie ca este foarte scurt sau doar un bob pana in dreptul urechii) trebuie sa stii ca nuantele de blond platinat si blond miere sunt cele care se poarta in acest an.

Par Roscat

Nuantele de roscat sunt mult mai calde decat anul trecut, nuanta principala fiind capsuna, fie ca este mai deschisa, mai inchisa sau se indreapta spre nuante calde de mahon, caramiziu sau castaniu.

Par Saten & Par brunet

Nuantele de saten devin si ele mai calde, tendintele principale fiind nuantele de caramel si aluna. Brunetul, in schimb, are nuante mai reci de cerneala, dar si nuante calde de ciocolata neagra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.