HomeFrumuseteCoafuri & TunsoriCum să-ţi protejezi părul toamna

Cum să-ţi protejezi părul toamna

Toamna vine mereu cu alaiul ei: vânt, umiditate, frig şi o poftă nebună de a se juca în părul nostru. Fie că ieşim de la cel mai tare hair-stylist sau din draga noastră baie, toamnei nu-i pasă.

Îşi trimite delegat pe domnul vânt să ne ciufulească puţin. Nu-i de mirare că uneori, coafura noastra cedează pur şi simplu.

Pentru a avea un păr frumos indiferent de condiţiile meteorologice, iţi propunem în continuare câteva idei şi sfaturi utile pentru perioada aceasta.

Trebuie sa stii de la inceput ca rezultatele nu se vor vedea imediat şi că răbdarea şi îngrijirea constantă sunt armele tale cele mai de preţ în lupta cu şicanele toamnei.

Pasul 1

Cunoaşte-ţi părul! Creează-ţi un program de spălare potrivit tipului tău de păr. Atenţie, însă! Nu exagera cu şamponul sau balsamul.

Folosirea în exces a produselor de curăţare nu înseamnă un păr curat şi sănătos. Părul tău are nevoie de o cantitate de şampon relativ mică pentru a se curăţa.

Dacă îl vei bombarda cu un pumn de şampon sau balsam, îl vei îngrăşa. Nu uita să ţii cont şi de sfatul stiliştilor: nu te spăla în fiecare zi pe păr în acest anotimp. Uneori sebuumul chiar are un rol protector.

Pasul 2

Te-ai gândit vreodată cât de utilă ar fi o mască de păr? Dacă nu, îţi dăm un motiv serios să o faci. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, toamna, părul are tendinţa de a se usca.

Foloseşte o mască de păr care să-ţi hidrateze podoaba capilară.Vei ţine astfel mofturile toamnei departe de părul tău.

Pasul 3

Dacă te vopseşti şi ai tendinţa de a-ţi schimba culoarea părului în funcţie de anotimp, nu uita că părul tău resimte fiecare modificare.

Fie că vorbim de schimbările de culoare, fie de cele ale vremii, recomandarea noastră este să îţi  hrăneşti părul cu vitamine.

Pasul 4

Ştim că sună ciudat, dar pe timp de toamnă, oamenii mai învăţaţi într-ale coafurilor spun că e bine să purtăm părul strâns.

Împletiturile, de exemplu, sunt uşor de realizat, rapide şi îţi protejează părul de umiditate şi de temperaturile scăzute.

Pasul 5

Nu uita de vârfuri! Toamna vârfurile se tocesc mai repede şi trebuiesc tăiate cam o dată pe lună.

Cât timp vei ţine cont şi de acet aspect, părul tău se va regenera cu uşurinţă şi va arăta mereu strălucitor şi plin de vitalitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read