bronzSe spune că un ten foarte deschis îţi dă un aer interesant, dar, ce-i drept, uneori te poate face să pari spălăcită. De aceea, le înţeleg pe femeile care se simt mai atrăgătoare atunci când pielea lor capătă un strop de culoare. Dar, din păcate, soarele nu face foarte bine pielii. Grăbeşte îmbătrânirea şi aduce la apariţia ridurilor, iar cel mai grav este că poate provoca uneori cancer de piele.

Cu cât eşti mai tânără, cu atât soarele are efecte mai nocive asupra pielii tale. Poate că nu-ţi dai seama, dar faptul că acum stai să te bronzezi te-ar putea face ca la 40 de ani să pari de 50. Orice bronz obţinut de la sursă UV (fie de la soare, fie de la solar) este un semn de distrugere a pielii.

Un bronz uşor îţi conferă strălucire, dar din păcate nu este deloc sănătos. Pielea tânără are nevoie de protecţie. Totuşi nu sunt de acord cu puriştii care susţin că nu ar trebui să ne expunem niciodată la soare. O baie de soare poate fi utilă uneori: îţi ridică moralul şi creşte producerea de vitamina D.

Aşa că fii chibzuită. Dacă ieşi afară pentru mai mult de 30 de minute (15 în plin sezon estival) aplică înainte o cremă cu protecţie solară pe zonele expuse la soare (pe faţă, pe umeri şi pe picioare). Nu merge niciodată la solar, mai ales dacă ai tenul alb şi cu pistrui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.