brunello-cucinelli

Site-ul Business of Fashion a publicat saptamana aceasta un interviu in exclusivitate cu fondatorul casei de moda Brunello Cucinelli, omul care a plecat de la zero si a reusit ca prin fortele proprii sa ajunga miliardar, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri.

Brand-ul Brunello Cucinelli a reusit ca intr-un an de zile sa isi dubleze valoarea, ajungand astazi sa valoreze cel putin un miliard de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Compania comercializeaza modele de geci din piele in valoare de peste 4.500 de dolari/bucata si cardigane din casmir cu preturi de aproape 2.000 de dolari/bucata.

Per total, in 2012 a avut vanzari de circa 360 de milioane de dolari, iar cifrele au crescut pe parcursul unui an cu 15.6%. Cu toate asea, Brunello Cucinelli (59 de ani) spune ca banii si succesul nu l-au schimbat si ca principala sa preocupare ramane bunastarea angajatilor sai.

„Sunt recunoscator, insa cu toata onestitatea, viata mea a ramas aceeasi ca si atunci cand lucram impreuna cu tatal meu, la ferma de la tara. Cel mai important lucru este ca am reusit sa atingem acest prag foarte inalt si sa avem succes, in acelasi timp in care ne respectam subalternii si mediul inconjurator”, spune Brunello Cucinelli.

In plus, acesta este de parere ca cheia succesului unei afaceri are legatura cu conditiile de munca pe care le oferi celor ce lucreaza pentru tine.

„Pe tot parcursul celor 35 de ani de cand functioneaza compania, am investit totul in demnitatea umana si mereu am fost de parere ca niste conditii bune de munca ii fac pe oameni sa fie mai creativi, ingeniosi si mult mai responsabili”, a adaugat el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.