In fiecare tara, exista moda frumoasa. Dar in Franta, exista haute couture. Scopul acestui stil continua sa reprezinte subiect de discutii in moda.

Situatia actuala in haute couture nu e cu nimic diferita fata de cum era acum cativa ani. Intr-un fel, exista mai multa speranta acum, fiind preturile stilului pret-a-porter sunt asa de mari. Chiar si cu euro si cu scaderea dolarului, diferenta intre o rochie haute couture si una de calitate, pret-a-porter, nu este foarte mare.

De ce sa nu cheltuiesti 40.000 $ sau 50.000 $ pe o piesa, in loc de 15.000$ la un magazin local.
Ca sa intri in couture trebuie sa cheltuiesti intre 50.000 si 100.000 de euro.

Multe case spun ca au avut profit mare, cum este cazul Dior. Scopul stilului couture nu este sa faca profit. Azi, haute couture trebuie folosit pentru promovarea marcii, ca atunci cand te duci la opera. O asculti o data pe cantareata si, a doua zi, daca iei un CD cu aceeasi cantareata nu mai este la fel.

“Haute couture este o inspiratie pentru casa. Avem o structura piramidala, cu o tehnica ce ne inspira si pentru pret-a-porter si pentru colectiile de copii si pentru accesorii si genti. Stilul haute couture traieste”, a spus John Galliano pentru emisiunea V

Azi, cu exceptia catorva evenimente, printre care si nuntile, nicio femeie nu asteapta 3 luni sa i se livreze o rochie . Vrem totul cat mai curand posibil.

“Nu s-a terminat cu stilul couture. Acesta abia ia amploare, se relanseaza. Femeile vor sa fie tot mai speciale si sa aiba exclusivitate”, designerul casei Givenchy, Riccardo Tisci.

Problema nu este lipsa clientilor, ci cea a desgnerilor care sa aiba tehnica necesara pentru couture. Valentino si Lagerfeld au rezistat atat de mult pentru ca au tehnica. cand se vor retrage acesti oameni, se vor duce cu ei multe cunostinte despre moda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.