HomeDIVERSEVantu vrea sa controleze si Internetul ?

Vantu vrea sa controleze si Internetul ?

Demisia lui Orlando Nicoara, directorul celui mai mare jucator de pe piata Internetului romanesc, Boom-Netbridge, ar putea fi in legatura cu o actiune expansionista a lui Sorin Ovidiu Vantu pe Internet, dar si cu planuri de extindere ale lui Adrian Sarbu in acelasi domeniu.

Doua surse independente au relatat pentru Hotnews.ro ca Orlando Nicoara ar fi intrat in tratative cu Adrian Sarbu, iar ulterior cu Sorin Ovidiu Vantu, pentru dezvoltarea proiectelor de Internet ale acestora.

Aceleasi surse afirma ca interesul celor doi magnati de presa pentru achizitia lui Nicoara nu are legatura numai cu persoana acestuia, ci si cu portofoliul de clienti de publicitate si de site-uri afiliate retelei Boom.ro precum si cu softurile dezvoltate de NetBridge.ro.

Boom.ro detine 50 la suta din piata vanzarilor de publicitate on-line, o retea proprie de zeci de domenii de top si softuri valoroase, potrivit analizelor de piata publicate de www.vivi.ro.

Contactat de Hotnews.ro, Orlando Nicoara a refuzat sa-si formuleze intentiile, insa a confirmat demisia de la Boom-Netbridge. Depusa in cursul zilei de joi, aceasta a fost anuntata vineri de Nicoara si pe blogul propriu, la www.orlando.ro.

Sursele amintite relateaza in schimb ca Nicoara ar urma sa fie cooptat intr-una din companiile controlate de Sorin Ovidiu Vantu sau de partenerii sai (cel mai probabil Splendid Media Zece – vezi documentul atasat cu actionarii agentiei), unde ar urma sa vina cu o buna parte din clientii Boom Advertising.

O alta sursa, din apropierea Boom-NetBridge, relateaza ca Orlando Nicoara ar fi pregatit mutarea din timp, transferand angajati ai Boom pe firmele proprii.

Sorin Ovidiu Vantu si-a anuntat public interesul pentru Internet in urma cu cateva luni, dupa preluarea trustului “Academia Catavencu”. Controversatul om de afaceri a anuntat infiintarea unei divizii de new media in trustul propriu, legata de agentia de stiri NewzIn, proaspat infiintata si condusa de Andreea Rosca (ex-Capital), care are o puternica componenta de Internet.

Adrian Sarbu are de asemeni o implicare puternica pe Internet, in mod traditional, dar si stimulat de miscarile din acest an ale lui Sorin Ovidiu Vantu, detinatorul competitorului principal la agentia de stiri Mediafax.

HotNews.ro, M. Popa, 23 iun 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read