HomeDIVERSEUnda verde pentru vacanta la Polul Nord!

Unda verde pentru vacanta la Polul Nord!

aeroport-polul-nord

Motiv de bucurie pentru toti cei ce planuiesc o vacanta de vis la Polul Nord. In prezent, se munceste din greu la construirea unui aeroport cu totul deosebit in zona arctica, proiect deja aprobat de Parlamentul Norvegian.

Norvegia munceste de zor la concretizarea ideii de constructie a unui nou aeroport la Polul Nord. Parlamentul a aprobat saptamana trecuta planurile ce vizeaza construirea unui aeroport a carui arhitectura va fi inspirata de Muntii Traena.

Acesta ar urma sa fie primul aeroport nou construit in Norvegia in ultimii 40 de ani, iar pentru turistii amatori de senzatii „reci” este o veste extrem de buna, avand in vedere faptul ca le va facilita accesul la numeroase atractii din zona arctica.

aeroport-polul-nord1

Cu toate ca regiunea Mo i Rana este considerata a avea un climat mai bland decat restul zonei arctice, asta nu i-a impiedicat pe arhitecti sa construiasca un acoperis din metal zimtat care nu doar ca simbolizeaza zona muntoasa din apropiere, ci poate face fata ninsorilor abundente din lunile de iarna.

„Sa lucrezi cu asa un peisaj dramatic reprezinta o adevarata sursa de inspiratie, dar constituie si o reala provocare. Intentia noastra a fost aceea de a crea o cladire terminal in perfecta comuniune cu acest mediu natural care imbratiseaza ample referinte culturale”, e declarat un purtator de cuvant al companiei Narud Stokke Wiig and Haptic Architects, responsabila cu constructia noului aeroport.

aeroport-polul-nord2

Provocarile punerii in practica a unui astfel de proiect important in climatul arctic si distanta pe care trebuiesc transportate materialele de constructie nu sunt deloc de neglijat, astfel incat nu a fost inca data publicitatii perioada exacta in care aeroportul va fi dat in functiune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read