HomeDIVERSETop 12 filme cu tematica religioasa – de la "Iisus din Nazareth"...

Top 12 filme cu tematica religioasa – de la “Iisus din Nazareth” la “Ben Hur”!

top-filme-religioase7-1

Mai avem foarte putin pana la Sarbatorile Pascale, ocazie numai buna de a urmari cel putin unul dintre cele mai reusite filme cu tematica religioasa realizate de-a lungul timpului. In caz ca aveti probleme in alegerea peliculei, ADPM va sare in ajutor si va prezinta un top realizat de washingtontimes.com.

Passion of the Christ (2004)

Acest film puternic, violent si controversat, regizat de Mel Gibson si vorbit in limba aramaica, repune in scena arestarea, abuzul si crucificarea lui Iisus Hristos.

top-filme-religioase7

Maia Morgenstern poate fi vazuta in pelicula „Passion of the Christ”, in rolul extraordinar al Fecioarei Maria.

top-filme-religioase1

Mary, Mother of Jesus” (1999)

Un numar mare de actori celebri au jucat in acest film de televiziune realizat de postul NBC. Printre acesia se numara Christian Bale in rolul lui Iisus din Nazareth, Pernilla August in rolul Fecioarei Maria si Geraldine Chaplin in rolul Elisabetei.

top-filme-religioase1-1

Filmul a fost produs de Eunice Kennedy Shriver, sora lui John F. Kennedy, si ilustreaza perfect aspecte din existenta istoric atestata a Fecioarei Maria.

top-filme-religioase2-1

Chariots of Fire (1981)

Acest film extraordinar se concentreaza pe intersectarea carierelor sportive ale studentului evreu Harold Abrahams (Cambridge) si scotianului Eric Lidell (misionar in China). Lidell a refuzat sa alerge in cadrul unei curse de 100 de metri viteza pentru ca aceasta era programata intr-o zi de duminica, iar religia lui il invatase ca astfel ar incalca Sabatul. A ajuns apoi sa castige cursa de 400 de metri viteza, desi nu se antrenase pentru ea.

top-filme-religioase2

Pelicula a castigat Premiul Oscar la categora „Best Picture” si este considerata a fi cel mai bun film despre Jocurile Olimpice.

top-filme-religioase3

Brother Sun and Sister Moon (1972)

Regizat de Franco Zefirelli, acest film de exceptie a transpus pe marele ecran viata Sfantului Francis de Assisi, fiul unui bogat negustor de textile care renunta la toate posesiunile sale lumesti pentru a duce o viata ascetica.

top-filme-religioase3-1

Donovan, artist de origine britanica, a compus si a interpretat intreaga coloana sonora a peliculei.

top-filme-religioase4-1

Song of Bernadette (1943)

Filmul se bazeaza pe povestea tanarului Bernadette Soubirous (14 ani) care avusese viziuni ale Fecioarei Maria in anul 1858, la Lourdes.

top-filme-religioase4

Jennifer Jones, care a fost nominalizata la Premiile Oscar de 5 ori pe parcursul carierei sale, a castigat statueta de aur la categoria „Best Actress” pentru rolul din acest film.

top-filme-religioase5-1

The Chronichles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Un film de fictiune bazat pe alegoria crestina a lui C.S. Lewis care a avut un succes extraordinar. Este pe locul doi in topul celor mai mari incasari obtinute de filme cu teme religioase (peste 291 de milioane de dolari).

top-filme-religioase5

Este povestea unor copii care se ascund in casa unui profesor de bombardamentele aeriene ale Germaniei naziste asupra Londrei, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

top-filme-religioase6

The Passion of Joan of Arc (1928)

Fascinanta poveste a Ioanei D’Arc, o tarancuta din Franta secolului al 15-lea, al carui instinct ii spune ca are o misiune pentru a-i alunga pe englezii cotropitori, a fost transpusa pe marele ecran prin intermediul unui film mut regizat de Carl Theodore Dreyer

top-filme-religioase6-1

Joan, interpretata de Renee Falconetti, este supusa inchizitiei, torturilor si, in ultima instanta, condamnarii la moarte.

top-filme-religioase8-1

The Gospel According to Matthew (1964)

Pier Paolo Pasolini respune povestea lui Iisus, de la Nastere si pana la Invirere, bazandu-se pe Evanghelia dupa Matei.

top-filme-religioase8

Majoritatea actorilor sunt neprofesionisti, fapt care nu a avut efecte negative asupra calitatzii filmului, facandu-l sa se bucure de recenzii extraordinar de favorabile.

top-filme-religioase9-1

Jesus of Nazareth (1977)

Actorul britanic Robert Powell a deveni peste noapte star international dupa ce i-a dat viata lui Iisus in aceasta miniserie de televiziune regizata de Franco Zefirelli.

top-filme-religioase9

Powell a adus elocventa rolului prin abordarea sa naturala, prezentandu-l pe Iisus ca pe o fiinta divina si umana in acelasi timp.

In „Jesus of Nazareth” au mai jucat actori precum Laurence Olivier, Rod Steiger, Anne Bancroft si James Mason.

top-filme-religioase10

Babette’s Feast (1987)

Filmul este o poveste delicata despre sacrificiu si credinta.

top-filme-religioase10-1

Doua surori nemaritate si pioase din Danemarca adapostesc un refugiat politic din Franta in casa lor. Acesta le rasplateste mai tarziu bunatatea si aloca intreg castigul sau la loterie unui festin de-a dreptul regal.

A castigat Premiul Oscar la categoria „Best Foreign Language Film” si se afla pe locul 2 in topul filmelor religioase, clasament intocmit de Vatican.

top-filme-religioase11-1

Quo Vadis (1951)

Pelicula se bazeaza pe romanul istoric cu acelasi nume scris in anul 1885 de catre Henryk Sienkiewicz, care descrie suferinta crestinilor sub Roma din anul 64 pana in 68 i.Hr.

top-filme-religioase11

Robert Taylor si Deborah Kerr joaca rolurile principale, insa Peter Ustinov in rolul lui Nero a captivat audienta, reusind chiar sa obtina o nominalizare la Oscar.

Filmul detine recordul pentru cele mai multe costume folosite intr-o singura productie – 32.000.

top-filme-religioase12

Ben Hur (1959)

Romanul “Ben Hur: A Tale of the Christ”, despre un sclav transformat in gladiator, a fost publicat in anul 1880 si a devenit una dintre cele mai influente carti crestine ale secolului al 19-lea.

top-filme-religioase12-1

A fost apoi transpus pe marele ecran de catre regizorul Wiliam Wyler, obtinand nu mai putin de 11 Premii Oscar, inclusiv cel la categoria “Best Actor” (Charlton Heston).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read