404 Not Found


nginx
Top 10 jigniri inteligente formulate de oameni celebri | FashionLife.ro
HomeDIVERSETop 10 jigniri inteligente formulate de oameni celebri

Top 10 jigniri inteligente formulate de oameni celebri

Se intampla adesea ca cineva sa ne faca intentionat sa ne simtim prost, iar in acele momente, poate fi satisfacator sa ai o replica acida la indemana, cu care sa ii arati persoanei respective ca nu te-a redus la tacere. O riposta verbala isteata te poate ajuta sa iti mentii respectul de sine si sa o faci pe cealalta persoana sa se gandeasca de doua ori inainte sa te desconsidere. Noi te ajutam in acest sens cu un top 10 jigniri inteligente formulate de cativa oameni celebri, maestri ai cuvintelor.

O replica inteligenta te poate face sa te simti excelent in pielea ta. Diferenta intre o rabufnire plina de insulte la adresa celeilalte persoane si o jignire inteligenta este eleganta, care te ajuta sa iti pastrezi demnitatea intacta. Trebuie sa gasesti un echilibru si sa fii perspicace, agila si calma. Este important ca, atunci cand esti acida cu cineva, sa nu te lasi coplesita de furie sau de alte emotii negative, indiferent de ce ti-a spus persoana respectiva. Adopta finetea verbala in detrimentul vorbelor aspre si incarcate emotional si vei castiga admiratia si respectul celor din jur. In fond, nici atunci cand apelezi la jigniri inteligente nu trebuie sa uiti cum sa fii o lady !

Top 10 jigniri inteligente provenite de la oameni celebri

Jigniri inteligente, locurile 10-8: citate din Mark Twain

Samuel Clemens, cunoscut sub pseudonimul Mark Twain, avea un real talent cand venea vorba de jigniri inteligente si de replici usturatoare. Celebrul autor ne ofera, asadar, nu numai o reala comoara in domeniul literar, dar si o lectie importanta in materie de finete verbala.

Sursa foto: www.marktwainhouse.org

#10 – “Daca iei sub aripa ta un caine si ii oferi un trai lipsit de griji, el nu te va musca. Aceasta este principala diferenta intre un caine si un om.”

#9 – “Un singur om poate fi destul de prost uneori, insa pentru a atinge stupiditatea veritabila, nimic nu se compara cu munca in echipa.”

#8 – “Daca scoti minciunile din el, se va micsora la dimensiunile unei palarii; daca scoti rautatea din el, va disparea.”

Jigniri inteligente, locurile 7-4: citate din Groucho Marx

Julius Henry “Groucho” Marx a fost un actor si comediant american, cunoscut pentru replicile sale amuzant si intepatoare in acelasi timp. Talentul sau umoristic era atat de mare, incat adesea nu respecta scenariul si improviza intregul spectacol, ceea ce l-a facut celebru printre starurile americane. Jignirile inteligente erau specialitatea lui Groucho si oamenii chiar il provocau sa vina mereu cu replici noi.

Sursa foto: opinions.latimes.com

#7 – “Nu am uitat niciodata o fata, dar, in cazul tau, sunt pregatit sa fac o exceptie.”

#6 – “Iata un om cu o minte deschisa! Poti sa simti briza care trece prin capul lui chiar si de aici!”

#5 – “Am avut o seara extraordinara. Dar nu este vorba despre aceasta!”

#4 – “Ai creierul unui baiat de patru ani si pun pariu ca s-a bucurat sa scape de el!”

Jigniri inteligente, locul 3: Oscar Wilde

Oscar Wilde este unul dintre marii scriitori clasici, ale carui carti nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui. Bineinteles, pentru ca era un maestru al cuvintelor, Wilde se pricepea si la replici acide si la jigniri inteligente, din care am selectat-o pe cea care ne-a amuzat cel mai mult:

#3 – “Unii provoaca fericire oriunde se duc, altii oricand se duc in alta parte.”

Sursa foto: www.dangerousminds.net

Jigniri inteligente, locul 2: Margaret Mead

Margaret Mead a fost un antropolog cunoscut, care a ajutat la dezvoltarea si institutionalizarea acestei discipline. Nu ne mira ca o persoana care se ocupa de studiul omului a reusit sa surprinda atat de bine natura femeilor si a barbatilor:

#2 – “Majoritatea femeilor vor barbati mediocri, iar barbatii se lupta din rasputeri sa devina cat mai mediocri posibil.”

Sursa foto: www.brainpickings.org

Jigniri inteligente, locul 1: Winston Churchill

Winston Churchill este una dintre cele mai proeminente figuri istorice ale secolului al XX-lea, ale carui prezenta de spirit si tarie in fata dificultatilor au schimbat mersul lumii din punct de vedere istoric. In acelasi timp, Churchill era recunoscut ca un om extrem de inteligent, avand nenumarate replici acide si jigniri inteligente la indemana in confruntarile cu rivalii sai.

Sursa foto: www.quotivee.com

Cand Churchill a fost acuzat de socialista Bessie Braddock ca este sub influenta alcoolului, i-a dat o replica care a intrat in istorie ca fiind una dintre cele mai inteligente jigniri. Iata ce i-a spus:

“Iar tu, draga mea, esti urata. Maine, insa, eu voi fi treaz, iar tu vei fi tot urata.”

Asadar, atunci cand cineva te insulta, apeleaza mai degraba la jignirile inteligente, bazate pe subtilitati, deoarece acestea te vor face sa te simti cu adevarat bine in pielea ta si le vor da o lectie consistenta celor care te subapreciaza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read