Traian Basescu poate refuza semnarea decretului de revocare a ministrului Agriculturii

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut lui Gheorghe Flutur, in sedinta de Guvern, sa demisioneze, dupa ce Comitetul Executiv al PNL i-a retras, marti, sprijinul politic. La finalul intalnirii, Tariceanu a declarat ca va trimite azi presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a ministrului Agriculturii.

“I-am dat posibilitatea sa-si exprime singur demisia, avand in vedere ca nu mai reprezinta PNL-ul. Trebuie sa intelegem ca un ministru din Guvern nu se reprezinta personal, prin calitatile sale personale, ci reprezinta un partid din coalitia aflata la guvernare”, a declarat Tariceanu.

El a adaugat ca “din pacate”, Flutur nu a vrut sa-si prezinte “demisia de onoare”, astfel ca va inainta azi presedintelui cererea de revocare din functie.

Aceasta masura nu implica, insa, automat, demiterea lui Gheorghe Flutur. Conform legii, seful statutul este cel care decide, prin decret, schimbarea din functie a unui ministru, la propunerea primului-ministru. Nu este prevazuta, insa, obligativitatea luarii acestei decizii, chiar daca exista propunerea din partea sefului executivului.

Surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca Traian Basescu nu va fi de acord cu revocarea lui Flutur si va invoca in apararea acestei pozitii eficienta acestuia ca ministru si necesitatea de a mentine stabilitatea intr-un minister delicat, care are in derulare programe importante in vedere alinierii Romaniei la cerintele Uniunii Europene.

Gheorghe Flutur a demisionat, saptamana trecuta, din functia de vicepresedinte al PNL, alaturandu-se Grupului pentru Unitatea PNL. Imediat dupa anuntarea demisiei din conducerea liberala, mai multe voci din partid, inclusiv Calin Popescu Tariceanu, au apreciat ca “este moral” ca el sa demisioneze si din Executiv.

“Sunt membru PNL si nu-mi dau demisia, urmand ca dumnealui (n.r. Tariceanu) sa-si asume raspunderea demersurilor pe care le considera necesare” – sustine, la randul sau, Gheorghe Flutur.

Acelasi surse liberale spun ca ministrul Agriculturii a cerut, in momentul aderarii la “Platforma liberala”, asigurarea ca nu va fi schimbat din functie.

HotNews.ro, B. Blagu, 22 nov 2006

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.