404 Not Found


nginx
Tariceanu despre privatizarea Automobile Craiova: ‘Nu suntem focalizati atat de mult pe pretul de vanzare’ | FashionLife.ro
HomeDIVERSETariceanu despre privatizarea Automobile Craiova: 'Nu suntem focalizati atat de mult pe...

Tariceanu despre privatizarea Automobile Craiova: ‘Nu suntem focalizati atat de mult pe pretul de vanzare’

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, referitor la privatizarea Automobile Craiova, ca “nu suntem focalizati atat de mult pe pretul de vanzare al pachetului de actiuni”, sustinand ca “cerinta principala este cea a realizarii unui proiect industrial de anvergura. Prin aceasta privatizare urmarim, in principal, efectele economice pe care le poate genera o astfel de intreprindere”.

Tariceanu, care a spus ca privatizarea Automobile Craiova este mai importanta decat cea a BCR, a mai explicat ca investitia Ford va duce la crearea de locuri de munca in randul furnizorilor.

Premierul Tariceanu a declarat ca oferta tehnica a Ford pentru Automobile Craiova, prezentata de John Fleming, presedintele Ford Europa, este extrem de detaliata si consistenta, raspunde cerintelor guvernului, iar pretul oferit nu reprezinta o prioritate, ci efortul investitional.

“Este un proiect industrial de anvergura. Urmarim efectele economice pe care le poate genera o astfel de intreprindere, nu ne concentram pe pret, luam in calcul efortul investitional al companiei care va fi de 675 milioane euro, cu 300 mii autoturisme produse anual si cu dublararea numarului de locuri de munca”, a afirmat Tariceanu.

Premierul a spus ca guvernul vrea sa creeze un al doilea pol al industriei auto in Romania.

“Analistii economici considera ca industria auto este cel mai puternic motor al cresterii economice pentru ca un loc de munca in aceasta industrie genereaza alte patru in industriile conexe”, a explicat acesta.

Presedintele Ford Europa, John Fleming, a prezentat, luni, premierului Tariceanu si comisiei de privatizare a Automobile Craiova oferta tehnica pentru preluarea fabricii,

Sebastian Vladescu, presedintele comisiei de privatizare, a declarat in urma cu o saptamana ca tranzactia ar putea fi incheiata pana la 1 septembrie. Ford ar urma sa preia 72,4% din actiunile fabricii de automobile de la Craiova.

Oferte neangajante pentru fabrica de la Craiova au mai depus General Motors Corporation, Ford Motors Company si compania Russian Machines, parte a grupului rus Basic Element controlat de Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

HotNews.ro, Dragos Comache, 17 iul 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read