HomeDIVERSESymantec actualizeaza produsele din gama Norton

Symantec actualizeaza produsele din gama Norton

Symantec a anuntat marti lansarea Norton AntiVirus 2007 si a Norton Internet Security 2007, versiunile actualizate ale produselor sale de securitate destinate consumatorilor.

Urmand sa fie disponibile de la sfarsitul acestei luni, ambele produse au fost actualizate pentru a oferi un nivel mai ridicat de protectie si performante mai bune, conform anuntului facut de Symantec. Norton AntiVirus 2007 ofera protectie impotriva virusilor, programelor spyware si altor amenintari informatice.

Norton Internet Security 2007 este o suita care ofera protectie antivirus si anti-spyware, un firewall, prevenirea intruziunilor si, in premiera, un scut impotriva atacurilor de tip phishing.

Printre actualizarile tehnologice aduse de noile versiuni ale aplicatiilor se afla protectia impotriva unor noi tipuri de programe malitioase, care nu mai necesita update-uri ale semnaturilor, a anuntat Symantec. De asemenea, tehnologia antivirus poate acum detecta programele malitioase care incearca sa se ascunda utilizand tehnologia rootkit, a anuntat compania.

Symantec a anuntat de asemenea ca a imbunatatit si performantele programelor. Noile versiuni consuma mai putina memorie, au un timp de initializare mai rapid, interfata de utilizator se lanseaza mai rapid, iar timpii de download au fost redusi, a anuntat compania. Functia de scanare avansata a sistemului necesita mai putina putere de procesare, a anuntat Symantec.

Compania a fost criticata pana in prezent pentru consumul ridicat de resurse de sistem al produselor sale de securitate.

Actualizarea produselor traditionale Norton ale companiei, preceda lansarea produselor de securitate de urmatoare generatie Norton 360, care urmeaza sa fie disponibile pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor. Symantec a prezentat Norton 360 ca pe o versiune complet noua a produselor sale de securitate si un concurent serios pentru Microsoft Windows Live OneCare.

Norton AntiVirus 2007 are pretul de 39,99 dolari, iar Norton Internet Security 2007 de 69,99 dolari. Ambele produse includ un an de update-uri si urmeaza sa fie disponibile de la sfarsitul acestei luni. Utilizatorii versiunilor curente vor avea posibilitatea de a-si face upgrade-uri, a precizat Symantec.

Chip Online, 15 sep 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read