137842-electrolux

Patru tineri romani s-au calificat intr-o noua etapa a concursului international Electrolux Design Lab si au nevoie de votul tau pentru a trece mai departe!

Electrolux Design Lab – un concurs care depaseste granitele designului si ale tehnologiei

Electrolux Design Lab ofera tinerilor designeri talentati o sansa de a-si etala creativitatea in intreaga lume, fiind o rampa de lansare ce i-a condus pe multi dintre concurenti direct catre locuri de munca si oportunitati la nivel international. Anul acesta, tema „Crearea locuintelor sanatoase” a inspirat peste 1.700 de concurenti din intreaga lume sa isi inscrie ideile in competitie, iar Romania a fost una dintre cele mai bine reprezentate tari in ambele etape ale concursului.

Etapa a doua, in plina desfasurare

In data de 16 iunie a inceput perioada de votare pentru proiectele inscrise in Electrolux Design Lab care s-au calificat in acest stagiu. Cele patru proiecte ce reprezinta Romania in aceasta competitie pot fi votate pana pe 28 iunie inclusiv. Cele mai votate proiecte din clasament ajung direct in urmatoarea etapa, alaturi de alte 32 de proiecte care vor trece si printr-un proces de jurizare.

Cele patru concepte romanesti care au trecut in etapa urmatoare a Electrolux Design Lab sunt:

  • Conceptul Instant Cleaning Glove al lui stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut;
  • Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile;
  • Conceptul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente;
  • Conceptul AMO al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucuresti, este un purificator inteligent al aerului, care imbina functia sa de baza cu functii de divertisment si educare a copiilor diagnosticati cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.

Tinerii concureaza pentru premiul intai al concursului, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Vor fi acordate si premiul al doilea, in valoare de 3.000 de euro si premiul al treilea, in valoare de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

De asemenea, la nivel national, Electrolux Romania si partenerii sai, Bucharest Design Center, Designist.ro si Aira Design Studio, sustin participarea studentilor romani la competitie. Cel mai bun proiect romanesc inscris in concurs va fi premiat cu un stagiu de practica platit la Aira Design Studio.

Te invitam sa sustii proiectele tinerilor romani votandu-le pe electroluxdesignlab.com!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.