HomeDIVERSESalariatii Petrom vor astepta peste 330 de zile pentru a intra in...

Salariatii Petrom vor astepta peste 330 de zile pentru a intra in posesia pachetului de 8 la suta din SNP

Pachetul de 8 la suta din actiunile SNP Petrom, destinat salariatilor companiei, ar putea ajunge la acestia in mai mult de un an, potrivit termenelor prevazute in proiectul de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei si Comertului si care urmeaza sa fie discutat de Executiv.

Mai intai va fi selectat un agent de privatizare, care se va ocupa, alaturi de alte institutii ale statului, de vanzarea catre salariati a actiunilor Petrom. Apoi urmeaza o serie de pasi. Astfel, salariatii sau fostii salariati vor fi informati, prin intermediul presei, timp de 15 zile, despre documentele necesare cumpararii actiunilor.

Persoanele indreptatite (care au lucrat la Petrom intre data infiintarii companiei -1997 – si data transferului dreptului de proprietate -14 decembrie 2004) vor avea la dispozitie nu mai putin de 90 de zile lucratoare sa depuna documentatia. Ulterior va fi publicata lista persoanelor indreptatite si va fi acordat inca un termen de 5 zile pentru depunerea eventualelor contestatii.

Odiseea vanzarii actiunilor catre salariati nu ia sfarsit aici. Dupa finalizarea contestatiilor, se asteapta inca 90 de zile pana va fi publicat numarul de actiuni aferent fiecarei persoane, calculat ca numar total de actiuni impartit in mod egal tuturor persoanelor acceptate. Ceea ce inseamna ca impartirea numarului de actiuni se va face in mod egal intre cei indreptatiti.

Apoi, exprimarea optiunii de cumparare se va putea face timp de 60 de zile lucratoare, ulterior existand un alt termen, de data aceasta de 15 zile, in care actiunile in cauza trebuie achitate.

“In urma calculului facut, parcurgand intreaga procedura prezentata in acest proiect de hotarare de guvern si respectand toate termenele mentionate, reiese o perioada de cel putin 330 de zile”, ne-au precizat surse din piata de capital.

Citeste articolul complet in Gandul

Gandul, 15 aug 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read