HomeDIVERSES-au scumpit terenurile si locuintele din centru

S-au scumpit terenurile si locuintele din centru

Pretul apartamentelor si terenurilor din Capitala a continuat sa creasca in prima jumatate a acestui an, se arata intr-un raport al companiei de consultanta CB Richard Ellis.

Specialistii spun ca cele mai cautate au fost terenurile, care s-au scumpit, in doar cateva luni, cu 25 pana la 50%, din cauza cresterii semnificative a cererii si diminuarii numarului de spatii disponibile.

In privinta locuintelor, cresterile inregistrate au fost, in zonele centrale, de circa 5-10%, in timp ce imobilele de lux s-au mentinut la nivelul anului trecut.

Cerere mare, oferta in scadere

“In unele cazuri, terenurile s-au scumpit artificial, cresterea fiind determinata de vecinatatea terenurilor cu proiecte deja existente sau propuse si cu dezvoltarile de infrastructura – de exemplu, terenurile din zona celei de-a doua sosele de centura sau cele din apropierea viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov”, mentioneaza raportul CB Richard Ellis.

Din cauza ofertei limitate de terenuri potrivite pentru cladirile de birouri clasa A, pretul pentru acele spatii din zonele centrale si de nord a crescut cu 25-75% sau chiar mai mult, fata de anul trecut. In anumite zone, acesta ajunge la 2.500-3.000 de euro pe metru patrat.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat insa in cazul terenurilor destinate spatiilor comerciale din interiorul orasului, situandu-se in prezent la 250-600 de euro/ mp.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 14 sep 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read