sms-mareSMS-urile reprezinta o metoda de comunicare simpla, rapida, la indemana oricui. Din pacate insa unele persoane nu detin regulile de folosire a sms-urilor, in ciuda faptului ca ar trebui respectate cateva reguli simple in acest sens.

Iata cateva reguli de eticheta pentru folosirea SMS-urilor

1. Nu scrie SMS-uri la volan. Este in regula sa scrii mesaje atunci cand esti la semafor sau in parcare, dar evita sa faci acest lucru in timp ce trebuie sa mentii directia drumului, sa acorzi prioritate pietonilor, sa schimbi vitezele si sa nu treci pe culoarea rosie a semaforului.

2. Nu scrie SMS-uri cand vorbesti cu cineva. In situatia in care te afli intr-o discutie fata in fata cu o alta persoana, este total nepoliticos sa scrii un mesaj in timp ce aceasta iti povesteste ceva. Cel mai bine este sa o rogi sa te scuze cateva clipe, sa scrii mesajul, dupa care sa ii acorzi atentia ta 100%.

3. Verifica de doua ori destinatarul. In mod cert ti s-a intamplat cel putin o data sa trimiti un sms unei alte persoane. Si fara indoiala ti s-a intamplat ca mesajul sa fie jenant, sa te puna intr-o situatie neplacuta sau sa iti distruga o relatie de prietenie.

4. Nu scrie sms-uri sub influenta alcoolului. Oricat de mult te-a suparat o persoana, ar fi bine sa discuti cu aceasta dupa ce trec efectele consumului de alcool. Altfel ai putea scrie niste lucruri pe care sa le regreti ulterior.

5. Evita sa scrii SMS-uri cand esti la film sau teatru. Lumina puternica a telefonului va atrage atentia celorlalti spectatori si acestia vor fi deranjati si distrasi din cauza ta.

6. Nu folosi SMSul pentru invitatii oficiale. Vrei sa iti inviti prietenii la p petrecere pe care o organizezi? Foloseste telefonul, nu sms-ul si nici e-mailul.

7. Nu scrie povesti prin SMS. Mesajele de tip sms trebuie sa fie scurte si concise. In plus, evita sa ceri informatii care necesita mult text. Practic nu faci decat sa obligi persoana respectiva sa depuna n efort destul de mare, mai ales daca nu are un telefon cu tastatura QWERTY.

8. Evita cuvintele specifice messengerului
, cum ar fi: k, kt, dc, cf, 4u si asa mai departe.

9. Atunci cand este vorba despre urgente evita sms-urile. Cel mai bine este sa suni persoana respectiva pentru a comunica rapid informatia, dar si pentru a te asigura ca acesta a primit-o.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.