HomeDIVERSERadu Jude a castigat marele premiu pentru scurtmetraj la Festivalul de la...

Radu Jude a castigat marele premiu pentru scurtmetraj la Festivalul de la Montpellier

Regizorul Radu Jude a castigat marele premiu pentru scurtmetraj, pentru filmul “Lampa cu caciula”, in cadrul celei de-a 28-a editii a Festivalului Filmului Mediteranean de la Montpellier, transmite France Presse. Manifestarea a fost organizata in perioada 27 octombrie – 5 noiembrie, in Franta, fiind prezentate peste 250 de filme, productii recente si inedite provenind din zona Mediteranei.

“Lampa cu caciula”, castigator al concursului Centrului National al Cinematografiei in 2005, este un road movie despre relatia dintre un tata si fiul acestuia si despre cat de importante sunt in viata, lucrurile marunte. Scenariul este scris de Florin Lazarescu, iar imaginea este semnata de Marius Panduru.

Marele premiu al festivalului, Antigona de Aur, a fost castigat de lungmetrajul “La route des pasteques”, in regia croatului Branko Schmidt.

O mentiune speciala a revenit filmului “Des temps et des vents” al regizorului turc Reha Erdem, in timp ce premiul criticii a fost atribuit filmului “Comme l’ombre”, in regia italiencei Marina Spada.

Premiul publicului a fost acordat peliculei “Isoles”, in regia spaniolului David Marques.

HotNews.ro, D. Mihai, 05 nov 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read