404 Not Found


nginx
Prima sala gonflabila de concerte din lume, un proiect ce aduce alinare comunitatilor afectate de tsunami! | FashionLife.ro
HomeDIVERSEPrima sala gonflabila de concerte din lume, un proiect ce aduce alinare...

Prima sala gonflabila de concerte din lume, un proiect ce aduce alinare comunitatilor afectate de tsunami!

ark-nova1

Comunitatile afectate de tsunami-ul ce a lovit Japonia in anul 2011 au acum un motiv sa zambeasca. Vor putea lua parte la numeroase evenimente muzicale ce se vor desfasura in prima sala gonflabila de concerte din lume, Ark Nova.

Ark Nova reprezinta un proiect de mare amploare ce imbina frumos un stil arhitectural neobisnuit cu dorinta de a aduce bucurie prin intermediul muzicii, comunitatilor din Japonia care in anul 2011 au fost afectate de cutremurul devastator Tohoku si de tsunami.

Conform dezvoltatorilor sai, Ark Nova este prima sala gonflabila de concert din intreaga lume. Masoara 30 m pe 36 m si are un design deosebit realizat din materiale organice si conceput de Anish Kapoor, sculptor de origine britanica, si Arata Isozaki, arhitect japonez.

ark-nova4

Lansata in mod oficial pe fata de 27 septembrie 2013, la Matsushima, cu ocazia Lucerne Festival Ark Nova 2013, sala neconventionala de concerte are nevoie de aproximativ doua ore pentru a fi umflata si poate gazdui pana la 500 de oameni.

Bancile din interiorul „balonului” gigantic au fost construite de voluntari din lemnul provenit de la copacii afectati de tsunami.

ark-nova5

„Structura defineste un spatiu pentru comunitate si muzica in care culoarea si forma se intalnesc. Sper ca efectele devastatoare ale tsunami-ului pot fi invinse cu ajutorul creativitatii. Muzica poate oferi mangaiere, poate uni comunicatea astfel incat oamenii sa isi dea seama ca nu sunt nici pe departe singuri”, explica Anish Kapoor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read