Temerile privind migrarea fortei de munca dupa aderare nu sunt justificate in cazul Romaniei, a declarat, miercuri, presedintele Elvetiei, Moritz Leuenberger. El a subliniat ca o intelegere Elvetia-UE referitoare la libera circulatie a persoanelor va fi incheiata “cand va dori Uniunea Europeana “.

Intrebat daca in Elvetia exista temeri similare celor din unele state UE cu privire la o migrare masiva a muncitorilor din Romania si Bulgaria catre statele membre, Leuenberger a raspuns ca aceste temeri nu se sustin in cazul Romaniei.

Seful statului a precizat ca in Elvetia au avut loc, de-a lungul timpului, doua referendumuri referitoare la libera circulatie a fortei de munca intre Elvetia si statele UE. Daca la primul referendum aceste temeri existau, ulterior situatia s-a schimbat radical, a explicat presedintele Elvetiei.

Leuenberger a sosit in Romania cu ocazia Sommet-ului Froncofoniei si s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu. El a multumit Elvetiei pentru ca, in perioada 1996-2006, a finantat proiecte in Romania in valoare de 170 milioane de franci elvetieni, sumele fiind nerambursabile.

HotNews.ro, D.G., 27 sep 2006

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.