HomeDIVERSEPovestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun

Mos Craciun a devenit tot mai popular datorita brandului Coca Cola, care l-a introdus pe Mosul imbracat in alb si rosu, care impartea cadouri in toata lumea cu ajutorul saniei trase de reni. Insa, putini sunt cei care stiu adevarata poveste a batranelului simpatic, care ii rasplateste pe copiii cuminti.

Santa-Claus

Legenda lui Mos Craciun a evoluat de-a lungul timpului. Cel de la care a pornit existenta lui Mos Craciun, a fost Sfantul Nicolae din Myra care obisnuia sa ajute multe persoane nevoiase. Se spune ca Episcopul Nicolae a aruncat la un moment dat saci cu aur in geamul unui om sarac si care avea nevoie de o minune pentru a plati zestrea fiicei sale. Astfel, fata nu a mai fost nevoita sa obtina banii prin metode necinstite, fiind salvata, in acest mod, si onoarea familiei.

De la acel gest de bunatate a inceput toata povestea cu sfantul ce impartea cadouri oamenilor buni. Asa a luat nastere si povestea lui Mos Craciun. De-a lungul anilor, atat numele lui cat si modul in care Mosul aducea cadouri oamenilor, au fost schimbate in functie de diversele culturi din intreaga lume.

Mos Craciun a fost chiar “sarbatorit” de catre locuitorii orasului Derry din Irlanda. In anul 2007, 13.000 de oameni imbracati in Mos Craciun au colindat strazile orasului, intrand astfel in cartea recordurilor pentru cea mai mare adunare de Mos Craciuni din lume. Acest record, insa a fost doborat in 2008 de catre portughezi, care au reusit sa adune 14.000 de Mos Craciuni, in orasul Porto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read