HomeDIVERSEObsesiile femeilor în fața oglinzii: sânii, șoldurile și tenul

Obsesiile femeilor în fața oglinzii: sânii, șoldurile și tenul

Harta obsesiilor feminine a fost întocmită în urma unui studiu realizat de către site-ul Beauty for Life, în colaborare cu ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) e ASPS (American Society of Plastic Surgeons). Iar rezultyatele cercetării, sunt valabile și pentru femeile din Italia. De acest lucru ne asigură experții peninsulari în domeniu.

Prima zonă sensibilă o reprezintă sânii. Aceștia sunt în centrul atenției tinerelor de 20 de ani. Doar 18% dintre femeile de 30 de ani, 10% dintre cele de 40 și 7% dintre doamnele peste 50 de ani consideră prioritară această zonă.

La 30 de ani, 37% dintre femei se concentrează pe șolduri și burtică. Între 50 și 60 de ani, femeile devin obsedate de riduri: o femeie din două este fixată pe aceste imperfecțiuni.

Cu toate acestea, deoarece chipul este primul care trădează vârsta, chiar și 45% dintre tinerele de 20 de ani și 42% dintre cele care au ajuns la 40 își doresc o piele proaspătă și catifelată.

Tinerelor, un chip luminos le dă posibilitatea de a cunoaște noi parteneri. Peste 30% dintre femeile de 30 de ani consideră că un ten îngrijit le aduce mai mult suces pe plan profesional, în timp ce 80% dintre femeile peste 60 de ani este de părere că un ten îngrijit contribuie la creșterea autostimei.

Comentând rezultatele cercetării, Patrizia Gilardino, chirurg plastic în Milano, a precizat:
”Chipul este prima carte de vizită atunci când interacționăm cu semenii noștri: plielea neîngrijită, ochii obosiți, cu cearcăne și riduri mai mult dau mai puțin profunde, pot constitui un obstacol în instaurarea unor relații normale”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read